LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Fuchs kaže da nema razloga da nastava ne bude uživo ako je malo studenata; drugdje može online

Ministar Fuchs kaže da nije govorio nikakve neistine, a za visoka učilišta kaže da nema potrebe da im se nešto nalaže.

Ministar Fuchs kaže da nije govorio nikakve neistine, a za visoka učilišta kaže da nema potrebe da im se nešto nalaže.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je uoči Užeg kabineta Vlade da rade sve da bi sve bilo spremno za početak školske godine, komentirao je i nastavu na fakultetima te izjave profesorice Divjak, prenosi N1.
Vezano:
Ministar ne smatra da bi nekome od visokih učilišta trebalo zapovjediti da nastavu drži na daljinu:
– Ima dokument za visoka učilišta koji definira osnovne epidemiološke mjere, po meni je u osnovnim principima jasan, možda dijelom u preambuli bi neke dijelove trebalo promijeniti. – kazao je Fuchs kako prenosi N1.
Kaže da je riječ o visokim institucijama i da im se ne mora nešto nalagati pa ako netko može cijelo vrijeme imati nastavu licem u licem zbog, primjerice, malog broja studenata i dovoljno prostora, to i može učiniti, dok se neki mogu odlučiti za online nastavu.

Osvrt na komentare profesorice Divjak

Kaže da je već stiglo dodatnih 100 000 laptopa zahvaljujući bivšoj ministrici Divjak, čime će imati skoro 300 000 laptopa u sustavu, a evo kako je komentirao njezinu izjavu da govori neistine:
– Nisam nikakve neistine govorio. To je bilo jedno pitanje jesu li se ovi dokumenti i sve skupa napraviti ranije. Moj odgovor je bio nezlonamjeran, u ovom dokumentu se pozivamo na sve ono što je ranije napravljeno dobro i to je logično. Rekao sam kad smo ga mogli napraviti ranije, a to je prije mjesec dana.
FOTO: PIXABAY