LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Djeca će trenirati u zdravom i sportskom okruženju

FOTO: U Sisku potpisan ugovor o rekonstrukciji gimnastičke dvorane vrijedan 818 tisuća eura, evo kako će izgledati

Ovo će biti treća sportska dvorana izgrađena u Sisku u posljednjih osam godina.

Ovo će biti treća sportska dvorana izgrađena u Sisku u posljednjih osam godina.

U Sisku je prošlog tjedna potpisan ugovor vrijedan 818 tisuća eura između ravnatelja Športsko rekreacijskog centra Sisak, Marija Stipkova i tvrtke Blak iz Siska. Ova suradnja odnosi se na rekonstrukciju dvorane i izgradnju parkirališta u nekadašnjoj dvorani Silax, smještenoj u naselju Željezara. Ovim projektom, Željezara će postati dom prve gimnastičke dvorane u Sisku.

Osigurano više od 200 tisuća eura za stipendiranje školarina bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima


Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je optimizam u vezi s brzim napretkom radova, naglašavajući da je izvođač veoma kompetentan.
 

„Očekujem da radovi idu vrlo brzo jer su nam svi elementi poznati i dobro smo istražili cijelu građevinu. Izvođač je više nego kompetentan i očekujem da sljedeće godine, nadam se već ljeto, najkasnije jesen mladi i mali gimnastičari Gimnastičkog kluba Sokol uđu u ovu dvoranu. Ovime ćemo završiti jedan lijepi ciklus investiranja u sportsku infrastrukturu grada Siska gdje će svi klubovi i svi sportovi imati svoje specijalizirane dvorane s adekvatnom opremom“, kazala je gradonačelnica.


Ovo će biti treća sportska dvorana izgrađena u Sisku u posljednjih osam godina, nakon ledene dvorane Zibel otvorene 2018. i gradske sportske dvorane Zeleni brijeg iz 2021. godine. Ova ulaganja predstavljaju jedinstven primjer modernizacije sportske infrastrukture u Hrvatskoj, koja je drastično promijenila sportski pejzaž grada, gdje djeluje čak 65 sportskih klubova.

Sisak subvencionira troškove prijevoza studentima, pravo na subvenciju možete ostvariti na dva načina



Osim rekonstrukcije dvorane, u prvoj fazi radova izgradit će se novo parkiralište koje će olakšati pristup, osobito popularnim Bazenom Caprag, koji je ove godine ugostio svog 300 tisućitog korisnika. Gimnastički klub Sokol trenutno ima oko 80 članova, a čelnici kluba ističu kako će ovaj projekt omogućiti djeci u gradu da treniraju u zdravom i sportskom okruženju.
IZVOR: GRAD SISAK
FOTO: GRAD SISAK