LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan mladih

FOTO: Splitski mladi poslali snažne poruke vlasti!

Ususret Međunarodnom danu mladih održan je Đir s mladima, pogledajte kakve su poruke poslali splitskoj vlasti.

Ususret Međunarodnom danu mladih održan je Đir s mladima, pogledajte kakve su poruke poslali splitskoj vlasti.

Ususret Međunarodnom danu mladih, inicijativa Split grad za mlade organizirala je Đir s mladima. Skupina mladih prošetala je od Šperuna do Banovine gdje su ispisali poruke i tako iskazali svoje stavove o ključnim problemima s kojima se svakodnevno susreću. 
 
VEZANO: Povodom Međunarodnog dana mladih: Jesu li mladi zadovoljni svojim životom?

– Okupili smo se u značajnom broju u namjeri da pokažemo i nama mladima i vladajućima da nismo pasivni i da možemo napraviti dosta toga kada to odlučimo. Mladi su dugo vremena bili zapostavljeni i nije ih se ozbiljno uključivalo u procese donošenja odluka. Mi želimo promijeniti "status quo" i želimo da vladajući shvate da mladi mogu i žele sudjelovati u kreiranju politika koje ih se izravno tiču – kazao je Antonio Šimundža, brand ambasador inicijative Split grad za mlade.

Nakon šetnje preko Zapadne obale, dolaskom ispred Banovine, mladi su zalijepili poruke na ulaznim vratima gradske uprave na kojima su istaknuli probleme kao što su stanovanje, nedostatak zelenih površina, manjak kulturnih sadržaja i općenito manjak sluha za potrebe mladih. Sve poruke možete pogledati u našoj fotogaleriji.

– Atmosfera u Điru s mladima bila je odlična i sretni smo što smo imali priliku izraziti svoje stavove kroz poruke na ovaj način. Riječ je o problemima koji su dugo prisutni i koje bismo voljeli da se promijene. Nadamo se da će lokalna vlast poslušati naše zahtjeve i probleme i da će konačno poduzeti konkretne mjere kako bi Split postao grad po mjeri mladih – kazala je Iva Horvat Radman, brand ambasadorica inicijative.

Nastavak obilježavanja Međunarodnog dana mladih očekuje se večeras u Đardinu, gdje Savjet mladih Grada Splita od 17 sati organizira besplatni događaj uz lutriju, kviz znanja, hranu i piće, dok je za glazbeni program zadužena ekipa iz KLFM-a.
FOTO: PRESS