LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVA PERSPEKTIVA EDUKACIJE

FOTO: na osnovnoj školi u Sisku oslikan mural na temu globalnog zatopljenja

Dosad je projekt posjetio škole u Osijeku i Rijeci, a ove su subote klimatske aktivnosti održane u Sisku.

Dosad je projekt posjetio škole u Osijeku i Rijeci, a ove su subote klimatske aktivnosti održane u Sisku.

Ovog vikenda nastavljene su aktivnosti za mlade koje se provode u okviru Europskog klimatskog pakta, inicijative Europske komisije kojom se građane želi potaknuti na borbu protiv klimatskih promjena.

Otvorene prijave za 11. izdanje međunarodnog festivala Star Film Fest


Dosad je projekt posjetio škole u Osijeku i Rijeci, a ove su subote klimatske aktivnosti održane u Sisku. Tamo je na O.Š. Braće Ribar umjetnički dvojac Casino i Royal iz street art kolektiva Graffiti na gradele oslikao mural posvećen alarmantnim posljedicama globalnog zatopljenja, ukazujući na važnost očuvanja ekosustava i prelaska na održivije oblike života.

Sveučilište u Rijeci proglašeno je primjerom dobre prakse u provedbi Erasmus programa


Usto su sisački školarci pod vodstvom okolišnih stručnjaka raspravljali o problemu globalnog zatopljenja i mogućim rješenjima te vlastitim grafitom pozvali na zaštitu klime.

Naši su učenici svjesni da će posljedice učinaka na klimu za 20, 30 ili 50 godina oni osjetiti još više nego mi danas i zato ih moramo više uključiti u razgovor o klimi, ali im pružiti i potrebna znanja i vještine. Edukacija treba krenuti od kuće, ali i iz školskih klupa, u kojima bi ova tema trebala svakako biti više zastupljena, rekla je ravnateljica O.Š. Braće Ribar Vesna Šebek.

Borbi za bolje sutra mogu se priključiti svi građani odabirom jednog ili više osobnih ciljeva za zaštitu klime na platformi Europskog klimatskog pakta pod nazivom Count us in te pritom izračunati svoj CO2 otisak i koliko su time izravno pomogli Zemlji.

Nove tehnologije i poduzetništvo u fokusu ovogodišnjeg LEAP Summita


FOTO: MARKO LOPAC