LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnološke inovacije

FlixBusova besplatna mobilna aplikacija za putnike dostupna na hrvatskom jeziku

Besplatna mobilna aplikacija koja se može preuzeti na 16 europskih jezika od sada je dostupna i na hrvatskom jeziku te pruža mnogobrojne prednosti, uštedu te jednostavnost u planiranju putovanja.

Besplatna mobilna aplikacija koja se može preuzeti na 16 europskih jezika od sada je dostupna i na hrvatskom jeziku te pruža mnogobrojne prednosti, uštedu te jednostavnost u planiranju putovanja.

Pod motom Putuj zeleno i pametno, autobusni je operater FlixBus prije tek dva mjeseca ušao na hrvatsko tržište te u kratkom vremenu zelenu mrežu proširio diljem države i prednostima za putnike podigao standard u industriji. Nastavlja s tehnološkim novitetima čime olakšva cijeli tijek putovanja kako putniku, tako i vozačima te pozitivno utječe na okoliš.

FlixBus start-up, osnovan i lansiran u Njemačkoj nakon deregulacije njemačkog tržišta 2013. godine, prepoznatljiv je upravo po razvoju novih tehnoloških rješenja čime je fokusiran na zadovoljstvo putnika prilikom planiranja njihovih putovanja. Prateći trendove putovanja i kretanja putnika, FlixBus je razvio i mobilnu aplikaciju koja je danas dostupna na 16 europskih jezika, pa tako i na hrvatskom.

Lansiranjem mobilne aplikacije i na hrvatskom jeziku zapravo stvaramo novu skupinu putnika, generaciju putnika koja želi svoje putovanje isplanirati upravo sa svog pametnog telefona te uštedjeti na dijelu svog putovanja. Smatramo da pružanjem ove tehnološke usluge na hrvatskom jeziku postižemo novu razinu povjerenja te privlačimo putnika koji će dugoročno biti dio naše zelene mreže.  izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja.

Mobilna aplikacija dostupna je za android i iOS sustave te se lako može preuzeti iz Windowsove, Appleove te Google Play trgovine ili Amazonove trgovine aplikacijama. Omogućuje kupovinu karata u 12 europskih valuta, pa tako i u hrvatskim kunama, a platiti je moguće PayPalom, kreditnom ili debitnom karticom, što ubrzava postupak kupovanja.

Osim što ubrzava i pojednostavljuje kupovanje karata gdje god se putnik nalazio, osigurava i pregled svih autobusnih stanica te lociranje putnika i usmjeravanje na željenu autobusnu stanicu. Nema potrebe za printanjem autobsnih karata jer putnik kartu nosi sa sobom u svom mobilnom telefonu i QR kodu, čime FlixBus pozitivno utječe i na okoliš. Kontrolu karata vrši vozač autobusa prilikom ulaska u autobus skeniranjem QR koda te identifikacijom putnika.

 Autobusna karta u mobitelu pruža putniku osjećaj dodatne sigurnosti i pomoći u planiranju putovanja. Osjećaj da ste nešto zaboravili više se ne odnosi na autobusnu kartu koju ste možda ponijeli, a možda niste.  dodala je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću.

Aplikacija nudi i odgovore na najčešće postavljena pitanja, kontakte korisničke podrške dostupne 24/7, ali i informacije o najnovijim ponudama, posebnim kodovima s popustima koje možete osigurati jedino kupovinom karata putem iste. Isto tako, sva svoja putovanja, e-mail adresu, način plaćanja, putnik može spremiti unutar nje. Konstantan razvoj donosi novitete poput upozorenja o eventualnim kašnjenjima u stvarnom vremenu, promjeni autobusne stanice, itd.

FOTO: FACEBOOK