LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola financijske pismenosti i poduzetništva

Financijski klub pokrenuo ljetnu školu financija i poduzetništva za srednjoškolce

Kroz radionice i predavanja učenici će moći naučiti što su to financijske institucije, bankovni računi, krediti, ulaganja i štednja, prinosi i rizici, špekulanti i investitori, institucionalni investitori, tržište kapitala i novca...

Kroz radionice i predavanja učenici će moći naučiti što su to financijske institucije, bankovni računi, krediti, ulaganja i štednja, prinosi i rizici, špekulanti i investitori, institucionalni investitori, tržište kapitala i novca...

Ovo ljeto učenici srednjih škola mogu naučiti o financijama, poduzetništvu, marketingu i drugim područjima ekonomije u društvu svojih vršnjaka. Od 21. do 28. kolovoza će se u Istri, i to prvi put, održati Ljetna škola financijske pismenosti i poduzetništva, a do se 10. svibnja mogu prijaviti svi srednjoškolci.

Potreba za ovakvim tipom edukacije prepoznata je u rezultatima PISA testiranja na kojima su hrvatski srednjoškolci ostvarili ispodprosječne rezultate na razini Europske unije. Prema istraživanju, hrvatski učenici zauzeli su 14. mjesto među 18 zemalja. Na ljestvici koja sadrži pet razina znanja i sposobnosti, 15,5 % hrvatskih učenika ne dostiže ni razinu dva, odnosno ne posjeduje osnovne vještine financijske pismenosti. Cilj je ovim programom educirati učenike o ekonomiji, osobito o financijama, kako bi u budućnosti racionalno mogli donositi svoje financijske odluke.

Kroz sedmodnevni program učenici će raditi sa svojim mentorima na projektima iz područja financija, ekonomije, statistike, marketinga i poduzetništva. Također, učenici će kroz interaktivne radionice i predavanja dobiti priliku da usvoje neka osnovna znanja potrebna u svakodnevnom životu, a predviđen je i izlet Istrom.

Kroz radionice i predavanja učenici će moći naučiti što su to financijske institucije, bankovni računi, krediti, ulaganja i štednja, prinosi i rizici, špekulanti i investitori, institucionalni investitori, tržište kapitala i novca, start-upovi, poslovni plan i marketinški plan, porezi, inflacija, zaposlenost, BDP... Također, naučit će i kako se pišu životopis i motivacijsko pismo te kako se usvajaju osnovne prezentacijske vještine.

Program su osmislili studenti Ekonomskog fakulteta kroz udrugu Financijski klub, a u suradnji sa Znanstveno-edukacijskim centrom u Višnjanu. Klub okuplja studente s interesom za ekonomiju i financijama, i to od 2005. godine Centar provodi edukacijske programe već dva desetljeća. Program podupiru Hrvatska poštanska banka, Zagrebačka burza, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga i Končar. Više informacija o ljetnoj školi možete pronaći na stranicama Financijskog kluba.

FOTO: FK