LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival vatrometa

Festival vatrometa na Bundeku

I ove će se godine Festival vatrometa održati na Bundeku unatoč nagađanjima da seli u Samobor u kojem je i nastala ova manifestacija.

I ove će se godine Festival vatrometa održati na Bundeku unatoč nagađanjima da seli u Samobor u kojem je i nastala ova manifestacija.

I ove će se godine na jezeru Bundek, točnije na desnoj inundaciji rijeke Save, održati Festival vatrometa.

Trajat će od 4. do 6. srpnja, a osim Ožujskog kao sponzora, organizatori ovog događaja su i Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba.

14. put zaredom gledateljima će se predstaviti pirotehničari iz cijele Europe koji će kroz tri dana trajanja festivala ponuditi vrhunsku zabavu i mnoštvo lijepih prizora na nebu.

U petak, prvog dana natjecanja svoje umijeće predstavit će francuski pirotehničari 'Intermede Artificies'. Uz njih održat će se i koncert Psihomodo Popa, a na pozornici Bundek nastupit će orkestar, zbor i solisti Opere Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem dirigenta Josipa Šege.

U subotu slijedi nastup ekipe iz Belgije 'H.C.Pyrotechics', a za glazbenu podlogu bit će zaduženi legende hrvatske estrade Krunoslav Kićo Slabinac, Duško Lokin i Darko Domjan okupljeni pod nazivom D'Legend. Na pozornici Bundek održat će se jedna od najstarijih rock-opera na svijetu Gubec Beg koju će izvesti glumci kazališta Komedije.

Zadnji dan festival rezerviran je za domaćine Pirotehniku Mirnovec, a u glazbenom dijelu publiku će zabavljati Plava trava zaborava. Pozornica Bundek opet će biti rezervirana za rock-operu Gubec Beg.

I ove godine organizator, Pirotehnika Mirnovec, daje cijeloj priči humanitarni karakter jer se u sklopu festivala odvija i akcija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć udrugama „Krijesnica“ i „Veliko srce malom srcu“.

Od svake lanterne prodane na festivalu odrganizator će odvojiti pet kuna i donirati udrugama, a prošle godine svakoj je udruzi uplaćeno 9.235 kuna. Cijeli program pogledajte na službenim stranicama.

FOTO: JUTARNJI. HR