LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za 588 učenika

Evo koji grad sljedeće godine dobiva novu školu, potpisan ugovor vrijedan čak 15 milijuna eura

Nova škola moći će primiti 588 učenika, raspoređenih u 20 razrednih odjela, te će imati ukupnu bruto površinu od 4627,70 kvadratnih metara.

Nova škola moći će primiti 588 učenika, raspoređenih u 20 razrednih odjela, te će imati ukupnu bruto površinu od 4627,70 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn 20. kolovoza 2024. godine potpisao je ugovor s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 15 029 221,71 eura, namijenjenih izgradnji nove osnovne škole u Potočkoj ulici.

Dijele se stipendije za deficitarna zanimanja u Križevcima, evo tko ima pravo na financijsku pomoć


Ta nova škola moći će primiti 588 učenika, raspoređenih u 20 razrednih odjela, te će imati ukupnu bruto površinu od 4627,70 kvadratnih metara. Za tjelesni odgoj učenici će koristiti susjednu sportsku dvoranu Osnovne škole Ljudevita Modeca, do koje će pristupiti hodnikom, koji će se izgraditi iznad postojećeg parkirališta.

U ovoj se općini isplaćuje novčana pomoć od 45, odnosno 55 eura učenicima za nabavku radnih bilježnica


Trenutno je u tijeku postupak nabave za izradu izvedbenog projekta, nakon čega slijedi izbor izvođača radova i početak same gradnje. Nova škola trebala bi biti dovršena do početka školske godine 2026./2027. godine. Prema dogovoru s ministarstvom, nova škola će biti u sastavu Osnovne škole Ljudevita Modeca i djelovat će kao područna škola.
 

„Ovo je generacijski projekt o kojem se dugo pričalo, a sada smo u mogućnosti i ostvariti ga. Križevci nakon dugo godina idu u izgradnju nove zgrade osnovne škole čime ćemo osigurati uvjete za jednosmjensku nastavu i uvesti nadstandard u obrazovanju. Veseli me što će naša djeca imati znatno bolje uvjete za rad i kvalitetnije obrazovanje.” – istaknuo je gradonačelnik Rajn.


Grad Križevci će, u suradnji s ostalim osnovnim školama, pokrenuti izradu nove mreže osnovnih škola i novih upisnih područja, čime će se osigurati optimalna raspodjela učenika u novoj školi.
IZVOR: GRAD KRIŽEVCI