LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zločin iz mržnje

Evo kako se brane mladići koji su u Zagrebu fizički napali strane radnike prošli tjedan

Osumnjičeni su navodno zadali žrtvama udarce nogama i rukama po glavi i tijelu, dok je jedan od napadača vrijeđao stranog radnika zbog njegove boje kože.

Osumnjičeni su navodno zadali žrtvama udarce nogama i rukama po glavi i tijelu, dok je jedan od napadača vrijeđao stranog radnika zbog njegove boje kože.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je kako je pokrenut postupak protiv dvojice 18-godišnjih državljana Republike Hrvatske zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Incident se dogodio 22. kolovoza 2024. godine u večernjim satima, kada su, prema navodima tužiteljstva, osumnjičenici zajedno s jednim maloljetnikom napali dvojicu stranih radnika u središtu Zagreba.

U ovoj podravskoj općini počinje tečaj za strane radnike koji ne znaju hrvatski, uglavnom za Nepalce i Filipince


Prema izvješću, mladići su se dogovorili da će napasti strane državljane, s namjerom da ih ponižavaju na temelju netrpeljivosti. Osumnjičeni su navodno zadali žrtvama udarce nogama i rukama po glavi i tijelu, dok je jedan od napadača vrijeđao jednog od stranih radnika zbog njegove boje kože. Dodatno, maloljetni sudionik napada oduzeo je mobitel jednom od oštećenika kada je ovaj pokušao pozvati policiju.

Migracije i strani radnici tema devetog „Human Rights Slama”


Prema saznanjima N1, u svojim obranama mladići su negirali krivnju, tvrdeći da je do incidenta došlo slučajno te da nisu imali namjeru počiniti nasilje zbog mržnje prema strancima. Branili su se tvrdnjama da su bili pijani i da je sukob izbio nakon slučajnog kontakta rame o rame s radnicima.

ZET: „Ovo je već šesti fizički napad na prometno osoblje ZET-a zabilježen ove godine“


Sudac istrage odredio je istražni zatvor za dvojicu osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, temeljem prijedloga Državnog odvjetništva.

IZVOR: DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE (DORH)
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA