LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi pokretači promjena

Europska godina mladih u Hrvatskoj: prijavljen čak 101 događaj!

Do danas je na interaktivnu kartu upisan 101 događaj što Hrvatsku pozicionira uz bok s Njemačkom, Belgijom, Francuskom i Italijom.

Do danas je na interaktivnu kartu upisan 101 događaj što Hrvatsku pozicionira uz bok s Njemačkom, Belgijom, Francuskom i Italijom.

Europska godina mladih ove godine mladima otvara europsku pozornicu i omogućuje iznošenje mišljenja i ideja čija će realizacija učiniti Hrvatsku boljim mjestom za mlade, prenosi Agencija za mobilnost i programe EU

Na interaktivnoj karti događanja Europskog portala za mlade moguće je prijaviti događanja, a u Hrvatskoj ih je dosad prijavljeno čak 101 događaj što nas pozicionira uz bok s Njemačkom, Belgijom, Francuskom i Italijom.

Prijavljeni događaji svakakvog su karaktera, od humanitarnog do plesnog. Gimnazija Nova Gradiška danas će obilježiti Međunarodni dan plesa plešući Jerusalema ples.

Srednja škola Zabok provodi zelenu akciju Pčela - zemaljski junak u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj kako bi se ukazala važnost pčela za naš opstanak i bioraznolikost.

Ostali događaji uključuju radionice za mlade na edukativno digitalnoj platformi IN DIS PLODOVI od 20. svibnja do 1. lipnja, volonterska akcija pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije od 1. rujna do 15. listopada koja kreće po peti put zaredom te volontersko-ekološka radionica Eco Heritage Task Force koja će trajati od 24. srpnja do 6. kolovoza. Polaznici radionice sudjelovat će u akciji uređenja otoka i pristupa plaži za invalide te čišćenja šume i podmorja.

Fokusirajući se na mlade kao na pokretače promjena, Europska godina mladih želi ostvariti održive dugoročne ciljeve, a mladi dobivaju brojne prilike za učenje, dijeljenje svojih vizija te sudjelovanje u aktivnostima koji poboljšavaju položaj mladih u Europi.
FOTO: PEXELS