LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Europske komisije za istraživače i znanstvenike

EUREXESS Roadshow 12. listopada dolazi u Split

Riječ je o projektu kojem je cilj potaknuti studente i mlade istraživače na mobilnost te im predstaviti mogućnost razvoja karijere na nekom od prestižnih sveučilišta i istraživačkih centara diljem Europe.

Riječ je o projektu kojem je cilj potaknuti studente i mlade istraživače na mobilnost te im predstaviti mogućnost razvoja karijere na nekom od prestižnih sveučilišta i istraživačkih centara diljem Europe.

Europska komisija 5. listopada započinje drugu promotivnu turneju „EURAXESS Roadshow – EURAXESS na kotačima“ kojoj je cilj povećati svjesnost istraživača o postojanju inicijative EURAXESS.

Sveučilište u Splitu će u sklopu turneje 12. listopada ugostiti autobus EURAXESS Roadshow koji će okupljenima davati informacije o samoj inicijativi te će ih upoznati s nizom usluga koje inicijativa nudi, a koje istraživači i znanstvenici mogu koristiti.

Naime, inicijativa EURAXESS namijenjena je istraživačima iz Europe, ali i izvan nje. Ovu inicijativu podržava 40 zemalja, a cilj je olakšati mobilnost istraživača.

Glavna ideja inicijative EURAXESS je pružiti podršku mobilnim istraživačima, ali i znanstvenim institucijama u pronalasku vrhunskog kadra. Budući da je Europska unija i dalje primarno ekonomska zajednica, inicijativa EURAXESS pokazuje da inovacije, istraživanje i tržišna dinamika pridonose zapošljavanju i rastu u Europi.

Prvi EURAXESS Roadshow organiziran je 2014. godine, a posjetilo ga je više od 170 tisuća ljudi. Posjetitelji su uglavnom bili studenti diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te mladi istraživači u ranom stadiju karijere. Važno je naglasiti da inicijativa EURAXESS nudi sve usluge potpore i informacija koje bi mogle zatrebati istraživačima i znanstvenicima ili pak znanstvenim institucijama, i to tijekom izgradnje međunarodne karijere – od informacija o poslovnim ponudama i poslodavcima do savjeta o preseljenju i dodatnih informacija o stanovanju.

Sveučilište u Splitu jedna je od 34 postaje u 16 zemalja u kojima će se EURAXESS Roadshow posjetiti u sklopu ovogodišnje turneje. U suradnji Agencije za mobilnost i programe EU i Ureda za EU projekte Sveučilišta u Splitu osmišljen je bogati program kojem je cilj potaknuti studente i mlade istraživače na mobilnost te im predstaviti mogućnost razvoja karijere na nekom od prestižnih sveučilišta i istraživačkih centara diljem Europe.

EURAXESSov autobus bit će stacioniran ispred Sveučilišne knjižnice, gdje će okupljenima davati informacije o inicijativi i uslugama koje nudi. Također, posjetiteljima će na raspolaganju biti i novinar koji će fotografirati posjetitelje za potrebe životopisa, a bit će im omogućen pristup portalu EURAXESSovi poslovi (EURAXESS Jobs) na kojem će moći objaviti vlastiti životopis.

Dio programa održat će se u multifunkcionalnoj dvorani na 2. katu Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice, a uključivat će radionice, prezentacije, diskusije s istraživačima i stručnjacima o mobilnosti, traženju posla, financiranju, karijerama i ostalim temama.

Ako ste zainteresirani za stjecanje međunarodnog iskustva i usavršavanje svojih profesionalnih vještina, 12. listopada dođite u Split i istražite sve mogućnosti koje vam nudi Europska unija. Valja napomenuti da se od dvomjesečne turneje očekuje oko 100 000 posjetitelja.

Detaljan program EURAXESS Roadshowa pogledajte ovdje, a više informacija o inicijativi EURAXESS možete dobiti na sljedećim mrežnim stranicama: Euraxess, EURAXESS On TourEuraxess Croatia – Research in the heart of Europe i Ured za EU projekte Sveučilišta u Splitu.

FOTO: FLICKR