LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Policijska uprava istarska

Dvoje maloljetnika ozlijeđeno nakon udara u stup javne rasvjete na neregistriranom mopedu

Protiv obojice maloljetnika pokreće se prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv obojice maloljetnika pokreće se prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U ponedjeljak, 15. srpnja, oko 15.30 sati u Karigador u Istarskoj županiji, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena dvojica maloljetnih austrijskih državljana.

Tragedija na Viru: pijani vozač naletio na pješake. Mlada majka tijelom zaštitila obitelj, nije joj bilo spasa


Nesreća se dogodila kada je jedan od maloljetnika, bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, vozio neregistrirani i tehnički nepregledani električni moped. Na mopedu je prevozio drugog maloljetnika, koji također nije imao zaštitnu kacigu. Kretali su se nogostupom, a vozač je u jednom trenutku izgubio stabilnost te je udario mopedom u stup javne rasvjete. Oba maloljetnika pala su na tlo i zadobila lakše ozljede.
 

„Protiv obojice maloljetnika pokreće se prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”, izvijestili su iz Policijske uprave istarske.


Policija uprava istarska naglašava obvezu i odgovornost roditelja, staratelja i drugih osoba koje skrbe o mladima da pripaze što mladi rade te da prije kupnje mopeda i motocikla poduzmu sve potrebne predradnje kako bi mladi bili sigurni u prometu. To podrazumijeva polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjeru tehničke ispravnosti vozila, te kupnju zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme. Sve ove mjere su ključne kako bi mladi vozači bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu.

20-godišnji Talijan izazvao prometnu nesreću u Zadarskoj županiji, dvije osobe teško ozlijeđene



Podsjećamo sve sudionike u prometu na važnost pridržavanja prometnih propisa i korištenja zaštitne opreme, posebno kada su u pitanju mladi vozači i neregistrirana vozila, kako bi se spriječile ovakve nesreće i povećala sigurnost na cestama.
IZVOR: POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
FOTO: PEXELS, ILUSTRACIJA