LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijene telekomunikacijskih usluga

Dva teleoperatera poskupljuju usluge zbog inflacije, treći mijenja pakete

Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji.

Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji.

Od 1. srpnja 2024. godine, Hrvatski Telekom (HT) povećava cijene svojih usluga za 6,5 posto, uz obrazloženje da je to usklađivanje s prosječnom godišnjom inflacijom za 2023. godinu, koja je iznosila 8 posto. Novi računi s uvećanim cijenama bit će isporučeni korisnicima u kolovozu. Stopa uvećanja neće se primjenjivati na ugovorene popuste na mjesečne naknade, kao niti na potrošnju minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade ili rate za uređaj.

Ne propustite ove hit serije s Netflixa, a odsada ga možete dobiti 6 mjeseci na poklon


To poskupljenje dolazi nakon što je teleoperater A1 Hrvatska također najavio povećanje cijena tarifa od početka lipnja, za 6,9 posto, također navodeći usklađivanje s prosječnom godišnjom inflacijom. Sva tri glavna hrvatska telekoma – HT, A1 i Telemach – prošle su godine uveli indeksne klauzule u svoje opće uvjete poslovanja, koje omogućuju godišnje usklađivanje cijena s inflacijom. Na isti su način i prošle godine povećali cijene: HT za 5 posto, A1 za 8,5 posto, a Telemach za 8,3 posto.

Izvanredan kvar: Kako pronaći kvalitetnog i povoljnog majstora?


Za razliku od HT-a i A1, Telemach Hrvatska je prošlog tjedna najavio sniženje cijene svojih Giga paketa optičkog interneta. Ukidaju najmanji paket od 300 Mega, te korisnici sada dobivaju 1 Gigu po istoj cijeni. Novi korisnici mogu birati između dva paketa – 1 Giga i 2 Gige, s nižim cijenama za 4, odnosno 9 eura.

A1 Hrvatska oprema domove za starije i nemoćne donacijom od 100.000 eura


Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji. Dok HT i A1 povećavaju cijene, kako bi se nosili s inflacijskim pritiscima i održali razinu ulaganja, Telemach nastoji privući korisnike konkurentnijim ponudama. Očekuje se da će korisnici pomno pratiti te promjene i prilagoditi svoje izbore usluga sukladno novim cijenama.

FOTO: UNSPLASH