LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijene telekomunikacijskih usluga

Dva teleoperatera poskupljuju usluge zbog inflacije, treći mijenja pakete

Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji.

Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji.

Od 1. srpnja 2024. godine, Hrvatski Telekom (HT) povećava cijene svojih usluga za 6,5 posto, uz obrazloženje da je to usklađivanje s prosječnom godišnjom inflacijom za 2023. godinu, koja je iznosila 8 posto. Novi računi s uvećanim cijenama bit će isporučeni korisnicima u kolovozu. Stopa uvećanja neće se primjenjivati na ugovorene popuste na mjesečne naknade, kao niti na potrošnju minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade ili rate za uređaj.

A1 Hrvatska te časti povodom 25. rođendana!


To poskupljenje dolazi nakon što je teleoperater A1 Hrvatska također najavio povećanje cijena tarifa od početka lipnja, za 6,9 posto, također navodeći usklađivanje s prosječnom godišnjom inflacijom. Sva tri glavna hrvatska telekoma – HT, A1 i Telemach – prošle su godine uveli indeksne klauzule u svoje opće uvjete poslovanja, koje omogućuju godišnje usklađivanje cijena s inflacijom. Na isti su način i prošle godine povećali cijene: HT za 5 posto, A1 za 8,5 posto, a Telemach za 8,3 posto.

Ne propustite ove hit serije s Netflixa, a odsada ga možete dobiti 6 mjeseci na poklon


Za razliku od HT-a i A1, Telemach Hrvatska je prošlog tjedna najavio sniženje cijene svojih Giga paketa optičkog interneta. Ukidaju najmanji paket od 300 Mega, te korisnici sada dobivaju 1 Gigu po istoj cijeni. Novi korisnici mogu birati između dva paketa – 1 Giga i 2 Gige, s nižim cijenama za 4, odnosno 9 eura.

Izvanredan kvar: Kako pronaći kvalitetnog i povoljnog majstora?


Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji. Dok HT i A1 povećavaju cijene, kako bi se nosili s inflacijskim pritiscima i održali razinu ulaganja, Telemach nastoji privući korisnike konkurentnijim ponudama. Očekuje se da će korisnici pomno pratiti te promjene i prilagoditi svoje izbore usluga sukladno novim cijenama.

FOTO: UNSPLASH