LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje”

Dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija vodi edukaciju o povjerenju u medije

Silva Celebrini, dugogodišnja novinarka na 1. programu Hrvatskog radija, mladima će pojasniti kako kritički gledati na izvještavanje medija.

Silva Celebrini, dugogodišnja novinarka na 1. programu Hrvatskog radija, mladima će pojasniti kako kritički gledati na izvještavanje medija.

U utorak, 13. listopada, od 17:00 do 20:00, u sklopu projekta Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje, održava se radionica posvećena medijskoj pismenosti i povjerenju u medije. Zbog epidemiološke situacije, planirana je online – na platformi Zoom.

Radionicu će voditi Silva Celebrini, dugogodišnja novinarka na 1. programu Hrvatskog radija. Ovom će prilikom sudionicima pojasniti kako kritički gledati na izvještavanje medija.

Projekt Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje zajednički provode Udruge Zamisli i Maštara u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, a uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Projektne aktivnosti održavat će se u Centru za mlade Grada Zagreba. 

U njegovu je okviru predviđeno ukupno osam radionica na teme medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija. Osam poznatih hrvatskih novinara pritom će podijeliti svoja iskustva u navedenim područjima te kroz interaktivne elemente usmjeriti sudionike k lakšem snalaženju u medijima.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na prvoj radionici mogu se prijaviti na poveznici do ponedjeljka, 12. listopada, u 20:00

FOTO: PIXABAY