LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uključivanje mladih

Državni ured za demografiju i mlade započeo suradnju s udrugama mladih; krenuli u borbu protiv koronavirusa

– Želimo da udruge mladih i za mlade postanu partner i suradnik u borbi s virusom jer mladi najbolje komuniciraju sa svojim vršnjacima. – poručila je državna tajnica Željka Josić. 

– Želimo da udruge mladih i za mlade postanu partner i suradnik u borbi s virusom jer mladi najbolje komuniciraju sa svojim vršnjacima. – poručila je državna tajnica Željka Josić. 

Državni ured za demografiju i mlade prošlog je tjedna održao sastanak s predstavnicima udruga mladih kako bi pokrenuo suradnju s njima i uključio ih u politike koje će provoditi. Sudjelovali su, između ostalih, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović, ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dr. Željka Josić, infektologinja, prof. dr. sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc. Krunoslav Capak. 

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić istaknula je da se na sastanku iskristaliziralo koji su njihovi vrlo bitni problemi te da je uvjerena kako će s mladima imati dinamičnu suradnju jer su prilično aktivna sastavnica društva. Uz to što su postavljeni temelji buduće suradnje, definirana je i prva tema kojom će se baviti – borba protiv koronavirusa. Budući da je COVID-19 postao svakodnevica te da su mladi u ovom trenutku najviše izloženi infekciji, otvorena je komunikacija upravo s njima. 

Zahvaljujem Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na podršci u organizaciji ovog sastanka. Mladi su većinom odgovorni, međutim radi se o osjetljivoj skupini koja je trenutno u najvećoj mjeri izložena virusu. Želimo da udruge mladih i za mlade postanu partner i suradnik u borbi s virusom jer mladi najbolje komuniciraju sa svojim vršnjacima. Potrebna nam je njihova pomoć i njihov angažman, a sve s ciljem zajedničkog pronalaženja rješenja i poduzimanja daljnjih koraka kako bi se ublažio negativni utjecaj pandemije COVID-19 na sektor mladih. Ovom prilikom želim pozvati predstavnike udruga mladih i za mlade da na idućem sastanku iznesu svoje prijedloge i programe. – za Studentski.hr poručila je državna tajnica Željka Josić

Ured će, naime, mladima dati prostor da sudjeluju u donošenju rješenja te da se obraćaju Nacionalnom stožeru civilne zaštite sa svojim pitanjima i prijedlozima za određene situacije. 

Na prvom u nizu sastanaka otvorena su i druga bitna pitanja mladih, kao što su obrazovanje, zapošljavanje, stambeno pitanje, ruralno područje i prometna povezanost. Radit će se tematski po određenim područjima, a udruge mladih i za mlade, savjeti mladih i vijeća učenika davat će svoje prijedloge i tako zajednički pronalaziti rješenja za poboljšanje situacije. 
FOTO: PIXABAY