LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje tijekom koronavirusa

Državna matura: ministrica potvrdila prvu odgodu

Nakon što je ministrica Blaženka Divjak izjavila da je ukidanje državne mature u Hrvatskoj posljednja opcija, videom se obratila maturantima i dala im nove informacije.

Nakon što je ministrica Blaženka Divjak izjavila da je ukidanje državne mature u Hrvatskoj posljednja opcija, videom se obratila maturantima i dala im nove informacije.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak 1. travnja videom se obratila maturantima. Pritom je potvrdila odgodu pisanja eseja iz hrvatskog jezika na državnoj maturi.

Istaknula je da se esej neće pisati na datum kada je zakazan – 16. svibnja. Prema njezinim riječima, u to će se vrijeme već znati kada će se matura zapravo i održati.

Rekla je, također, kako je njezin cilj da se ova godina završi regularno, a ne da se ponavlja, što se u posljednje vrijeme nameće kao ideja. Dotaknula se i ideje o zamjeni državne mature prijemnim ispitima – poručila je da je to zbog situacije s koronavirusom još teže realizirati jer iziskuje putovanja diljem Hrvatske.

Usput je navela da je kreirala WhatsApp grupu u kojoj je okupila druge ministre s područja Europske unije kako bi razmjenjivali informacije i načine rješavanja određenih pitanja.

Vezano: Ministrica Divjak o državnoj maturi: ukidanje je posljednja opcija


Podsjetimo, ministrica je prethodno navodila da je maturantima potrebno izići u susret, a kao primjer da se već radi na tome istaknula je pripreme na programu RTL2 koje se prikazuju subotom. Izjavila je da je ukidanje državne mature u Hrvatskoj posljednja opcija. Premda je NCVVO već pripremio ispite, rekla je da su modifikacije moguće te da postoji puno realnih opcija kad je u pitanju njihovo održavanje.
FOTO: SCREENSHOT: FACEBOOK / MINISTRICA BLAŽENKA DIVJAK