LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
E-dnevnik

Drugo polugodište donosi veliku promjenu za roditelje i učenike

S povratkom u školske klupe počinje i odredba da roditelji mogu osobno opravdati izostanke svoje djece putem e-dnevnika.

S povratkom u školske klupe počinje i odredba da roditelji mogu osobno opravdati izostanke svoje djece putem e-dnevnika.

Praznici su službeno završili te je počelo drugo polugodište za oko 450.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Ipak, novo polugodište donijelo je i novitet za roditelje – osobno pravdanje izostanaka učenika do tri dana putem e-dnevnika, piše HRT.
 


VEZANO: Student servis: promjene koje vas čekaju u 2024. godiniRoditelji su i u dosadašnjoj praksi mogli opravdati izostanke svoje djece do tri dana razredniku, no zahvaljujući ovoj promjeni, nastavnike će se rasteretiti.

Prilika za studente i učenike: grad Rovinj otvorio natječaj za Prometnu jedinicu mladeži


 

Nacionalni ispiti


Osim toga, od ove godine nacionalne ispite osim osmaša pišu učenici četvrtih razreda kojima će to biti prvi put da sudjeluju u takvom obliku ispitivanja.

Zagreb domaćin jubilarnog 20. izdanja svečane dodjele nagrade „Oskar znanja”


Učiteljica razredne nastave Sanja Dam iz OŠ Trnsko u Zagrebu za HRT je podijelila svoje iskustvo s nacionalnim ispitima. 
 

„Moj razred prvi put kreće u to, iako je naša škola i prošle godine bila u eksperimentalnom provođenju nacionalnih ispita za četvrte razrede. Nemamo nekakvih posebnih priprema za to jer se mi pripremamo već četiri godine za to.“ – rekla je.


NCVVO čestitao ravnateljima na provedbi nacionalnih ispita, evo kada se održavaju u 2025.


Uvođenje pravdanja izostanaka putem e-dnevnika još je jedan korak prema digitalizaciji nastave, no pitanje je hoće li učenici tu novu praksu zlorabiti u svoju korist i sami si opravdavati izostanke putem roditeljskih računa. 
IZVOR: HRT
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA