Adventski specijaliteti
Druga strana Adventa u Zagrebu: gastro (zlo)djela
Pogledajte kakvi se specijaliteti kriju na zagrebačkom Adventu – neki izgledaju kao da su ispali iz vještičjeg kotla.
Pogledajte kakvi se specijaliteti kriju na zagrebačkom Adventu – neki izgledaju kao da su ispali iz vještičjeg kotla.
Advent u Zagrebu poznat je po kobasicama, fritulama i drugim adventskim specijalitetima koji su ove godine skupi, ali i raznovrsni – teže ćete pronaći obične fritule, nego one s dodacima.
Ipak, ovogodišnji advent donio je i nešto drugačiju ponudu, za ljubitelje egzotične, pomalo strašne hrane. Filip Filković Philatz na svom Instagram profilu podijelio je o kakvim se kulinarskim „kreacijama“ radi.
Tarantula Tacos - Tarantula pržena u dubokom ulju s chutneyjem od mente na kukuruznim tortiljama.
Eyeball Escabeche - ukiseljene životinjske očne jabučice poslužene u pikantnom umaku od octa.
Maggot Muffins - Muffini pečeni sa sirom i živim crvima.
Žohari u kuhanom vinu - Toplo, začinjeno kuhano vino posluženo s plutajućim cijelim žoharima za dodatnu hrskavost.
Kroasani s gusjenicama - lisnato pecivo punjeno kremastom mješavinom začinskog bilja i cijelih gusjenica.
Moss Milkshake - Gusti shake napravljen od mješavine mahovine, mlijeka i malo mente.
Centipede Satay - stonoge na ražnjićima i na žaru, marinirane u pikantnom umaku.
Gulaš od gargojla - prijeteći gulaš s glavom gargojla kao središnjim dijelom, otvorenih usta otkrivajuću juhu od mutnog tajanstvenog mesa i povrća velebilja.
Rat Royale Burger - Kontroverzna mješavina mljevenog štakorskog mesa, pečena na žaru u polumraku podzemlja i premazana aiolijem iz kanalizacijskog mulja, poslužena na lepinji punoj štetočina.
Gulaš od smeća - mješavina odbačenih namirnica pronađenih u kontejnerima, pirjana zajedno.
OZNAKE: