LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Siguran klik”

Donesena odluka o pobjednicima literarnog natječaja „Internet može biti ljepše mjesto”

Lea Sekulić, Marko Jukić i Hrvoje Debeljak pobjednici su literarnog natječaja „Internet može biti ljepše mjesto”. Njihove radove objavit ćemo na portalu Studentski.hr i na kanalima Centra za razvoj mladih.

Lea Sekulić, Marko Jukić i Hrvoje Debeljak pobjednici su literarnog natječaja „Internet može biti ljepše mjesto”. Njihove radove objavit ćemo na portalu Studentski.hr i na kanalima Centra za razvoj mladih.

Centar za razvoj mladih u sklopu projekta Siguran klik proveo je natječaj za najbolje dječje literarne radove na temu Internet može biti ljepše mjesto. Projektni tim donio je odluku o najboljima koje će nagraditi prigodnim plaketama: 

  1. mjesto – Lea Sekulić, učenica 8.a razreda Osnovne škole Sunja
  2. mjesto – Marko Jukić, učenik 6.a razreda Osnovne škole Franje Krežme, Osijek
  3. mjesto – Hrvoje Debeljak, učenik 3. razreda Srednje škole Pregrada.

U konkurenciji od ukupno 103 prijavljena tekstovi navedenih učenika dobili su najveći broj bodova. Prilikom ocjenjivanja vodilo se računa o njihovoj dobi, odnosno o razredu koji pohađaju – naime, u natječaju su mogli sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Hrvatske.

Što su napisali, svi će zainteresirani moći pročitati narednih dana. Objavit ćemo nagrađene radove na portalu Studentski.hr i njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih. 

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provodi projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu sklopu, tijekom 12 mjeseci koliko traje, radi se na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Njegovi su glavni ciljevi pružanje podrške i savjetovanje djece i mladih s iskustvom takvog oblika nasilja, osvještavanje važnosti prevencije elektroničkog nasilja i brojnosti oblika u kojima se ono pojavljuje, poticanje na prijavljivanje, ali i educiranje roditelja o načinima na koje mogu zaštititi djecu. 

Ovom aktivnošću cilj je bio potaknuti učenike na razmišljanje o posljedicama nasilnog ponašanja te ih osvijestiti što im primjereno ponašanje u virtualnim prostoru može pozitivno donijeti. 
 

Članak je nastao u sklopu projekta Siguran klik, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih.