LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo demografije i useljeništva Republike Hrvatske

Donesena odluka o financijskoj potpori od 94 150 eura za projekte Hrvata izvan Hrvatske

Odluka obuhvaća programsko područje poticanja povratka i integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka te se od 6. lipnja 2024. godine dodijeljuju sredstva u iznosu od 94 150 eura.

Odluka obuhvaća programsko područje poticanja povratka i integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka te se od 6. lipnja 2024. godine dodijeljuju sredstva u iznosu od 94 150 eura.

Ministarstvo demografije i useljeništva Republike Hrvatske objavilo je odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2024. godinu. Ova odluka donesena je slijedom preuzimanja poslova iz djelokruga Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji se odnose na stvaranje uvjeta za povratak i useljavanje pripadnika hrvatskog iseljeništva u domovinu te njihovo uključivanje u gospodarski i društveni život.

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, Ministarstvo demografije i useljeništva preuzelo je ove poslove s danom 17. svibnja 2024. godine. Cilj je potaknuti povratak i integraciju Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka, čime se nastoji osnažiti veze između dijaspore i matične zemlje.

Krapinsko-zagorska županija osigurala financijske potpore za mlade u iznosu od 33 200 eura


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 5. veljače 2024. godine prvi Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske, s rokom podnošenja prijava od 30 dana. Povjerenstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske razmotrilo je i ocijenilo pristigle prijave koje su ispunile propisane uvjete Javnog poziva te je dalo prijedlog za odobravanje financijskih sredstava za projekte.

Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je odluku o dodjeli financijske potpore za 2024. godinu. Odluka obuhvaća programsko područje poticanja povratka i integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka te se od 6. lipnja 2024. godine dodijeljuju sredstva u iznosu od 94 150 eura.

Međimurska županija isplatila jednokratne potpore studentima, ukupno isplaćeno 187 300 eura



Detalji o dodjeli financijske potpore dostupni su u sljedećem dokumentu.
 
IZVOR: SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE
FOTO: PEXELS