LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Goran Biličić u podcastu

„Dokazali smo da nije istina da su mladi nezainteresirani.”

S Tomislavom Primorcem Goran Biličić pričao je o počecima udruge, klubu za mlade Klub Zona, inicijativi Split grad za mlade, mapi za mlade turiste i online kalendaru događanja te medijskim projektima Info zone.

S Tomislavom Primorcem Goran Biličić pričao je o počecima udruge, klubu za mlade Klub Zona, inicijativi Split grad za mlade, mapi za mlade turiste i online kalendaru događanja te medijskim projektima Info zone.

Povodom kraja druge sezone kao 41. gost u podcastu U Zoni gostovao je Goran Biličić, predsjednik Info zone. S Tomislavom Primorcem pričao je o počecima udruge, klubu za mlade Klub Zona, inicijativi Split grad za mlade, mapi za mlade turiste i online kalendaru događanja te medijskim projektima Info zone.

Razgovor su započeli razjašnjavanjem razlike između Info zone i Kluba Zona te pričom o počecima udruge. Govoreći o klubu za mlade Klub Zona, Goran se prisjetio dijela udruga i neformalnih grupa kojima su pružili podršku, ali i projekta koji je spojio ovisnost i strip. Otkrio je i želju da jednog dana svaki kvart ima svoj Klub Zona, odnosno prostor za mlade koji će biti alternativa kafićima. Razgovor je dao i odgovor na pitanje zašto Info zona ni danas ne djeluje u gradskom prostoru te koliko je u proteklih 15 godina bilo teško održati financiranje udruge. 

– Dokazali smo da nije istina da su mladi nezainteresirani. – zaključio je Goran, govoreći o inicijativi Split grad za mlade kojom se želi uspostaviti kvalitetniji dijalog mladih i gradske vlasti. Tomo se našalio da je Info zona kao bračni savjetnik između Grada i mladih, a u tom kontekstu razgovaralo se o Savjetu mladih Grada Splita te pozitivnim promjenama koje ne nastaju preko noći.

Nezaobilazna tema bilo je i informiranje mladih. Goran tako u razgovoru otkriva zašto Info zona više nema radijsku i televizijsku emisiju i kada će ponovno realizirati MyMap mapu za mlade turiste. Nije propustio spomenuti ni najveći online kalendar događanja na širem splitskom području, kalendar.infozona.hr. Pred kraj razgovora ispričao je i anegdotu kako je krenuo podcast U Zoni te poručio da Split nije letargičan grad i da ima dovoljno gostiju i za treću sezonu podcasta.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audioplatformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.
FOTO: PRESS