LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Karlovcu

Dok su Jinxi rasplamsavali publiku, uspješno su izvršeni prvi zadaci na Foto danima

Još je jedno izvrsno izdanje PickUp Music festivala održano zahvaljujući udruzi Izvan fokusa, a natjecatelji 7. Foto dana mladih okušali su se u prvoj kategoriji za fotografiranje – Reklamnoj fotografiji.

Još je jedno izvrsno izdanje PickUp Music festivala održano zahvaljujući udruzi Izvan fokusa, a natjecatelji 7. Foto dana mladih okušali su se u prvoj kategoriji za fotografiranje – Reklamnoj fotografiji.

Dosad neviđeni glazbeni spektakl na jednoj od najljepših lokacija u Karlovcu oduševio je sve prisutne. Druga večer PickUp Music Festivala začarala je i bendove i publiku te pokazala Stari grad Dubovac u punom sjaju. Koncert s pogledom na cijeli grad nikoga nije ostavio ravnodušnim.

– Ovo je jedna od boljih atmosfera koju smo doživjeli na koncertima u posljednje vrijeme, a zbog ovog prekrasnog dvorca sve je još čarobnije! Uvijek ćemo se rado vratiti svirati u Karlovac! – rekla je Yaya nakon sinoćnjeg nastupa.

Večer je započela odličnim koncertom zagrebačkog 4Heada koji je rasplesao publiku, a bend je ujedno iskoristio predivan ambijent kako bi snimio svoj novi glazbeni spot. Sve su fotoaparatima pratili i sudionici radionice DSLR snimanja kojima je mentorica radionice upravo Dinka Radonić, akademska snimateljica i vokal ove grupe. Izniman spoj glazbe, fotografije i audiovizualne umjetnosti! Publiku je zatim zagrijao riječki funk/rock bend Silk Milk, a izvrsni Ogenj iz Koprivnice bio je prava uvertira za veliki nastup Jinxa. Po prvi put u njihovoj dvadesetogodišnjoj karijeri, Karlovac je imao prilike ugostiti popularne Jinxe i oduševljenja nije nedostajalo. Uglas pjevajući hitove, publika je pripremila najbolju dobrodošlicu bendu.

– Karlovčani imaju samo jednu domaću zadaću: naučiti tekstove novih pjesama! Puno su pjevali s nama, bili su izvrsna publika! – osvrnula se Yaya.

Zatim je nastupio Double D acoustics koji je publiku na Starom gradu zadržao do jutarnjih sati.

Još jedno izvrsno izdanje PickUp Music festivala održano je zahvaljujući udruzi Izvan fokusa, a organizatori su najavili i još zanimljivih glazbenih i umjetničkih sadržaja u Karlovcu do kraja godine

– Naš glavni cilj je u Karlovac dovesti vrhunsku produkciju i Karlovčanima omogućiti najbolji doživljaj glazbe uživo. PickUp Music festival odlična je prilika da na pozornici zasviraju mlađi bendovi koji tek stvaraju svoj glazbeni put, uz popularne i već afirmirane glazbenike. –  izjavio je predsjednik udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Foto: Demjan Rožman

Natjecatelji 7. Foto dana mladih okušali su se u prvoj kategoriji za fotografiranje – Reklamnoj fotografiji. Cilj zadatka, koji nije nimalo jednostavan, jest upoznati mlade fotografe s načinima prezentacije pojedinih brendova u marketinške svrhe. Proizvode za fotografiranje ustupila je Cedevita, a na njima je bilo osmisliti najbolji način prezentacije.

Osim fotografskih zadataka, održano je i prvo predavanje. Voditeljica revijskih i obrazovnih programa u Hrvatskom filmskom savezu Sanja Zanki za sudionike foto dana mladih pripremila je predavanje Kako organizirati festival za mlade – nekad i danas (Case study: Filmska revija mladeži i Four River Film Festival) kako bi mlade fotografe inspirirala i motivirala da za svoje vršnjake mogu organizirati razne sadržaje i kako bi ih upoznala s osnovama produkcije i organizacije festivala.

U sklopu festivala, otvorene su i dvije izložbe. Izložba studenata Akademije dramske umjetnosti Lili Zanete, Hannah Šoprek, Luke Dubroje i Sare Filipe Delić otvorena je u galeriji Zilik. Svi oni su svoje prve fotografske korake napravili upravo na Foto danima mladih, a potom se i odlučili usmjeriti na profesionalno bavljenje fotografijom.

– Prije sudjelovanja na Foto danima mladih fotografirala sam samo po osjećaju. Tek sam na Foto danima mladih naučila osnove fotografske tehnike i kako koristiti postavke na fotoaparatu. Foto dani mladih bili su presudni i za moj upis na Akademiju. Lijepo se vratiti i inspirirati mlade kolege da se usavrše u fotografiranju. – istaknula je Sara Filipa Delić, prošlogodišnja pobjednica.

U Gradskom muzeju Karlovac otvorena je izložba Anne Eerdman Struggles of being a woman. Serijom autoportreta mlada nizozemska umjetnica željela je pokazati svakodnevne bitke i probleme žena na humorističan način.

– Sudjelovanje na Foto danima mladih osvojila sam na foto natjecanju u Nizozemskoj kojeg je organizirao Studio15. Presretna sam što imam prilike biti u Hrvatskoj s ovim divnim mladim ljudima!. – rekla je Anne Eerdmann.

FOTO: DEMJAN ROŽMAN