LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Facebook događaj koji organizira "BOŽJA RUKA"

Događaj „Recimo ne marihuani i metal glazbi“ podigao veliku virutalnu prašinu

Ovaj je Facebook event u jedan dan podigao pravu Facebook prašinu, a o njemu se priča i izvan granica virtualnog svijeta.

Ovaj je Facebook event u jedan dan podigao pravu Facebook prašinu, a o njemu se priča i izvan granica virtualnog svijeta.

Vjerujemo da ste već uočili event koji kola Facebook naslovnicama pod nazivom Recimo ne marihuani i metal glazbi. Poziva na okupljanje na Peristilu u Splitu, 28. kolovoza u 19 sati, a najavljeno je kako će na tribini sudjelovati dva doktora iz Kanade koji će pričati o štetnim utjecajima marihuane, rizicima njenog korištenja te problemima koje može izazvati.

Osim njih, sudjelovat će i: – bivši metalci koji su samin čudom ozdravili i našli boga u sebi i s vama će podijeliti svoje iskustvo dok su bili zarobljeni u tijelu sotone –, barem tako stoji u opisu samog eventa. Tko su ti metalci i u raljama kojeg benda su bili zarobljeni, nije poznato.

Cilj događaja je: – objasniti uzročno-posljedičnu vezu između metal glazbe i marihuane.

Događaj je napravila Facebook stranica pod nazivom BOŽJA RUKA, a trenutno je 22 tisuće osoba označilo kako će se pridružiti tribini na Peristilu. U opisu Facebook stranice napisano je kako se korisnici mogu obratiti za pomoć Božjoj ruci te se osloboditi zlih demona i pronaći vječni mir. Kao urednik i osoba za odnose s javnošću, imenovan je Ogden Leven. Stranica je pokrenuta u listopadu 2014. te od tada objavljuje fotografije na kojima i u čijim opisima pišu upute poput kako prepoznati ovisnika o kokainu, heroinu i ostalim učestalim drogama, a navode i heavy-metal, metal i rock bendove te naglašavaju postojanje sotonizma u njihovom ponašanju i pjesmama.

FB Božja ruka - marihuana
 
Izvor: Facebook
 
 

I na eventu i na Facebook stranici Božje Ruke, korisnici izražavaju svoje i negodovanje i podupiranje. Dok će vrijeme pokazati radi li se o pravoj tribini, mi vam donosimo zanimljive komentare korisnika.

Jedna je korisnica upitala: – A kad ce bit javni seminar o tome zašto crkva pljačka i laže narod?? –, dok je korisnik pod imenom Franjo Uskrsnio, odgovorio: – Sotonistice nemoj tu sijat zlo, crkva je ta koja ti plaća račune!

Druga je korisnica je, pak, napisala kako ona glasa za kafanu i marihuanu, dok treća kaže: – Majke ti drage, pod hitno treba organizirati javnu tribinu protiv globalnog kretenizma... A mene, kao ljubiteljicu rock i metal glazbe, sigurno čeka pakao. Mojoj duši nema spasa.

Jedan je korisnik naglasio kako će onda i Thompsonova glazba biti zabranjena.

Potrebno je naglasiti kako su ovi komentari objavljeni u posljednja dva sata, a novi se objavljuje svakih par minuta te je nemoguće pratiti sve reakcije. Uglavnom se radi o negativnim komentarima, osobama koje smatraju da ne postoji povezanost između metal glazbe, marihuane i sotonizma. 

Nismo sigurni radi li se o šali ili ozbiljnom događaju, ali svakako je ova grupa u jedan dan podigla pravu Facebook prašinu, a o njoj se priča i izvan granica virtualnog svijeta.