LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna udruga Marijini obroci

Dođite na „Večer Marijinih obroka”

Na ovom tradicionalnom okupljanju osvrnut će se na prošlogodišnje aktivnosti Marijinih obroka te informirati podupiratelje i donatore o ciljevima hrvatskog ogranka Marijinih obroka za iduću godinu.

Na ovom tradicionalnom okupljanju osvrnut će se na prošlogodišnje aktivnosti Marijinih obroka te informirati podupiratelje i donatore o ciljevima hrvatskog ogranka Marijinih obroka za iduću godinu.

Marijini obroci, međunarodna organizacija koja hrani preko milijun djece u školi, u najsiromašnijim zemljama svijeta, organizira tradicionalnu Večer Marijinih obroka 3. prosinca 2015. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 19.30h.

Na ovom tradicionalnom okupljanju osvrnut će se na prošlogodišnje aktivnosti Marijinih obroka te informirati podupiratelje i donatore o ciljevima hrvatskog ogranka Marijinih obroka za iduću godinu. Također, volonterke i članice upravnog odbora Marijinih obroka prepričat će svoje nedavno putovanje u Benin te približiti prisutnima svoje doživljaje iz posjeta hrvatskim školskim kuhinjama.

Na samom kraju večeri je proglašenje pobjednika natjecanja Najbolja čestitka za Marijine obroke u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola te izradili svoje čestitke na temu Afrike i Božića. Voditeljica večeri je Doris Pinčić Rogoznica, a za glazbeni dio programa zadužen je gudački kvartet i gospel zbor Sunce. Kao i svake godine, nakon službenog dijela programa druženje će se nastaviti uz domaće kolače vrijednih volonterki domaćica.

Humanitarna udruga Marijini obroci dio je međunarodnog projekta koji dnevno hrani preko milijun djece na mjestu obrazovanja u najsiromašnijim zemljama svijeta. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine Duša Marijinih obroka su volonteri, kako na mjestima prikupljanja pomoći, tako i na mjestima dijeljenja obroka.

To omogućuje da od svake donirane kune barem 93 lipe dođu do krajnjeg cilja – djeteta. Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jedan u Ekvadoru, tri u Beninu i dva u Liberiji u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.

Više informacija potražite na službenoj stranici Marijinih obroka ili na Facebook profilu.

Dođite i budite dio Marijinih obroka!

FOTO: MARIJINI OBROCI HRVATSKA