LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inini projekti

Dodijeljene nagrade „NajProfesorima" i održano finale „Junior Freshhh" natjecanja

Prvo mjesto u finalu natjecanja „Junior Freshhh" odnio je tim PokemoniKŽ iz križevačke gimnazije, a profesorice matematike, fizike i kemije – Nevenka Antončić, Marija Radovanović i Sonja Gali nagrađene su kao „NajProfesorice".

Prvo mjesto u finalu natjecanja „Junior Freshhh" odnio je tim PokemoniKŽ iz križevačke gimnazije, a profesorice matematike, fizike i kemije – Nevenka Antončić, Marija Radovanović i Sonja Gali nagrađene su kao „NajProfesorice".

U Ini su prošli petak objedinjena dva važna projekta iz ljubavi prema prirodnim znanostima – dodjela nagrada za projekt NajProfesor/ica i finale natjecanja za srednjoškolce Junior Freshhh

Direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa gđa Vladimira Senčar Perkov objasnila je povod ovakvih projekata:

– Manji broj studenata odlučuje se za studij iz područja prirodnih znanosti, inženjerstva i tehnologije. Prepoznavši ove trendove, INA provodi proaktivne mjere kako bi osigurala stalan dolazak novih generacija mladih talenata i održiv rast te promovirala STEM područje. Ponosna sam na naše mlade srednjoškolske talente koji su pokazali zavidno znanje i odličan timski rad. Također, veliko hvala NajProfesorima koju oblikuju naše mlade talentirane nade! 

Za projekt NajProfesor/ica, koji se održava sedmu godinu zaredom, zaprimljene su čak 164 nominacije, od kojih su odabrana tri najbolja profesora. U četvrtoj godini održavanja, Junior Freshhh privukao je 590 srednjoškolskih timova, a pet najuspješnijih natjecalo se u finalu pred stručnim žirijem. Projekte povezuje STEM – područje prirodnih znanosti.

Foto: Facebook / INA

U natjecanju Junior Freshhh tročlani timovi natjecali su se u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti; matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. Prvo mjesto odnio je tim PokemoniKŽ koji čine Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Drugo mjesto pripalo je timu Veliki Koktel iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, a treće mjesto zauzeo je tim U3-back in the game iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Natjecatelji su nagrađeni vrijednim nagradama: iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, kao i Ininim promotivnim paketima te posjetom njihovim postrojenjima za sve nagrađene. Gimnazija Požega primila je posebnu nagradu iz područja robotike jer je po treći put pokazala kakva je timska ekipa i ljubitelj prirodnih znanosti – s više od 40 prijavljenih timova i preko 120 uključenih učenika.

– Jako sam sretan što sam imao priliku biti dio projekta „Junior Freshhh" i što nam INA na ovaj način daje šansu da pokažemo što znamo, a samim time se i bolje upoznamo s naftnom industrijom. „Junior Freshhh" je odlično iskustvo i motivacija da se nastavim baviti prirodnim znanostima. – riječi su kojima je Domagoj Vlahek iz pobjedničkog tima PokemoniKŽ komentirao „Junior Freshhh" natjecanje.

U sklopu projekta NajProfesor/ica studenti su imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te im usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu od 5000 kn. NajProfesoricom za područje matematike proglašena je Nevenka Antončić iz zagrebačke XV. Gimnazije, za područje fizike priznanje je dobila Marija Radovanović iz Gimnazije M. Mesića iz Slavonskog Broda, a za područje kemije nagrađena je Sonja Gali iz vinkovačke Gimnazije M. Antuna Reljkovića. Nagradu za najinspirativniju nominaciju primila je Ema Šepić, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim svim studentima na njihovim nominacijama, kao i Ini, koja na ovaj način jača svijest o važnosti mentorskog rada. Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj i drago mi je čuti da mi profesori zaista imamo pozitivan utjecaj na naše učenike. – zaključila je Nevenka Antončić, jedna od dobitnica nagrade „Najprofesor/ica".

Foto: Facebook / INA
FOTO: FACEBOOK / INA