LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
50 DJECE NIKADA NIJE VIDJELO MORE

Djeca iz Sisačko-moslavačke će i ove godine besplatno ljetovati u Splitu, rezultat je to suradnje dvaju županija

Suradnja ove dvije županije krenula od trenutka kada nakon potresa, a nastaljva se u lijepom tonu, od koristi za sve mlade i djecu s područja Sisačko-moslavačke županije.

Suradnja ove dvije županije krenula od trenutka kada nakon potresa, a nastaljva se u lijepom tonu, od koristi za sve mlade i djecu s područja Sisačko-moslavačke županije.

Učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslovačke županije će i u ljeto 2023. besplatno ljetovati u Splitu. Kao i ovih godina, za njih će biti preman sadržaj i zabavan program, uz, naravno, neizostavno kupanje i sve ono što jedno ljetovanje uključuje.

Rezultat je to danas potpisanog Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, piše Gradonačelnik.hr.
Župan Blaženko Boban je zajedno sa svojim suradnicima pokazao veliko srce u vrijeme kada je SMŽ bilo najteže, nakon potresa Osim velike donacije za obnovu škole u Gorama, Splitsko-dalmatinska županija je osigurala prošle godine besplatno ljetovanje za učenike svih četvrtih razreda s područja SMŽ, a tu suradnju nastavljamo i u 2023. godini. Koristim priliku da izvijestim javnost kako su naši učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, da im je bilo predivno u Splitu, da su uživali u brojnim sadržajima koje im je pružio Split i okolica. Između ostalog kupali su se na Bačvicama usred sezone, posjetili Poljud, Dioklecijanove podrume i bili u posjetu Sinju. Nama je posebno zadovoljstvo vidjeti sretnu djecu i zadovoljne roditelje i siguran sam da ćemo i nakon ovog ljeta imati lijepe uspomene iz Splita i da će naša djeca biti sretna, a njihovi roditelji i pratitelji zadovoljni“, rekao je župan Sisačko-moslovačke županije Ivan Celjak.

Suradnja ove dvije županije krenula od trenutka kada nakon potresa, a nastavlja se u lijepom tonu, od koristi za sve mlade i djecu s područja Sisačko-moslovačke županije.
Potrebno je, a ponajviše najmlađima u takvim trenucima, a i inače pružiti ruku prijateljstva, ruku dobrodošlice. Mene je lani iznenadio podatak da skoro 50 posto djece nije vidjelo more. Upravo to je bio okidač meni i mojim suradnicima da i ove godine potpišemo Sporazum s prijateljima iz SMŽ. Prošle godine ugostili smo 663 učenika četvrtih razreda, u dvije grupe, tijekom mjeseca srpnja. Tako će biti i ove godine i sva su djeca dobrodošla. Nadamo se da su se djeca ugodno osjećala i stekla nova prijateljstva i da će u budućnosti upravo kroz ta prijateljstva upoznati naš kraj. Isto tako, kada Banovina nakon obnove zablista punim sjajem, naša djeca će dolaziti barem na dnevne izlete da upoznaju kulturnu baštinu i prirodne ljepote SMŽ, rekao je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA