LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

Dio ZET-ovih linija danas prometuje izmijenjenom trasom; od ponedjeljka nove linije

Linije 31, 109, 134 i 146 danas će prometovati izmijenjeno, a od ponedjeljka se u promet puštaju i linije 108, 177 i 236.

Linije 31, 109, 134 i 146 danas će prometovati izmijenjeno, a od ponedjeljka se u promet puštaju i linije 108, 177 i 236.

Zbog radova na cesti, odnosno otklanjanja štete nastale zbog potresa, danas od 8 do 20 sati bit će zatvoren dio Ilice, zbog čega će linije 31, 109, 134 i 146 prometovati izmijenjenim trasama. Osim toga, došlo je do još nekih izmjena u prometu, no te izmjene primijenit će se tek od ponedjeljka, a podrazumijevaju uvođenje linija 108, 177 i 236.

Izmjene u trasi autobusnih linija

Autobusna linija 31 će prometovati skraćeno do križanja Selske ceste i Ilice te će početno i krajnje stajalište za tu liniju biti na dijelu Selske ceste, između Ilice i Prilaza baruna Filipovića. Autobus će iz Zapruđa voziti uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Selske ceste gdje će skrenuti lijevo na Selsku cestu i dalje do privremenog početno-krajnjeg stajališta. Autobus u polascima neće čekati polazno vrijeme.

U smjeru Zapruđa linija 31 prometuje trasom: Početno stajalište Selska cesta – lijevo Prilaz baruna Filipovića – ravno ulica Grada Mainza – desno Slovenska ulica – ravno Hanuševa ulica – desno Jagićeva ulica – dalje redovnom trasom do odredišta.
Za autobusne linije 109 i 134 privremeno početno-krajnje stajalište bit će autobusno ugibalište Prilaz baruna Filipovića (kod Plive).

Linija 109 će s privremenog početnog stajališta u smjeru Dugava voziti uobičajenom trasom, a u smjeru Črnomerca linija 109 prometuje redovnom trasom do raskrižja Selske i Zagorske – lijevo Zagorska – ravno Tomislavova ulica – desno Zagrebačka cesta – desno Prilaz baruna Filipovića (početno-krajnje stajalište).

Linija 134 će iz Prečkog u smjeru Črnomerca voziti uobičajenom trasom, ali skraćeno do krajnjeg stajališta na Prilazu baruna Filipovića. U smjeru Prečkog autobus će voziti trasom: početno stajalište Prilaz baruna Filipovića – desno Selska cesta – desno Zagorska ulica – ravno Tomislavova ulica – lijevo Zagrebačka cesta – dalje redovnom trasom do odredišta. Linija 146 će biti prometovati skraćeno do terminala Črnomerec te će za vrijeme radova polazno stajalište biti na Črnomercu.

Od ponedjeljka tri nove autobusne linije

Ponovno će prometovati linija 108 koja vozi od Glavnog kolodvora do Savskog mosta, zatim linija 177 koja će voziti na relaciji Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra. Također, prometovat će i linija 236 na relaciji Kampus – Čavićeva.

Mijenja se i raspored vožnji na nekim trenutnim linijama o čemu više možete pročitati na poveznici.
FOTO: PIXABAY