LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska stvarnost

Dekan i njegova supruga troše tisuće studentskih kuna

Bračni par Havelka put u London plaćao je novcem s računa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu

Bračni par Havelka put u London plaćao je novcem s računa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu

U listopadu prošle godine, otkriveno je kako je dekan Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, Mladen Havelka, sam sebi, iz mjeseca u mjesec, povećavao primanja i to u rasponu od 26 000 do preko 50 000 kuna. Jednako se tako, iz sredstava koje Veleučilište ostvaruje na tržištu, isplaćivalo jednokratne naknade Havelki i njegovim suradnicima. Veleučilište mu je također subvencioniralo i kamate za kredit.

Kako je Havelka poznat po boravku u luskuznim hotelima, doznaje se kako se to nije promijenilo. Naime, on i njegova supruga otputovali su u London, s ciljem da sudjeluju na stručnom skupu. Kasnije se doznalo kako je Havelkina supruga putovala u London da bi na račun Veleučilišta usavršila engleski jezik u jednoj privatnoj školi. Osim što je cijena tečaja procijenjena na oko 16 000 kuna, doznalo se da supruga nije ni sudjelovala na predavanjima. Ako zbrojimo sve troškove, Havelka i njegova supruga Srebrenka, inače viša predavačica na Katedri za jezike na Veleučilištu, u pet su dana boravka u Londonu potrošili 33 900 kuna. Kako je nakon brojnih afera Havelka smijenjen s mjesta dekana, privremeno ga je zamijenio Aleksandar Racz, koji je ujedno podnio kaznenu prijavu protiv supružnika.

Do kraja ovog tjedna, Državno bi odvjetništvo trebalo podnijeti još dvije kaznene prijave protiv supružnika Havelka, a sve detalje o prijašnjem trošenju novaca ovog bračnog para možete pročitati ovdje.