LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Zagrebu

Danas otvorenje Adventa u Zagrebu u dvorištu ALU; donosimo program

Najljepše doba godine nikako ne može proći bez samog božićnog ugođaja u gradu pa će tako i ove godine biti Zagrebački Advent iako u nešto drugačijem ruhu; ispunjen koncertima, izložbama, božićnim vrtom, ali i gastro rapsodijom za svačije nepce.

Najljepše doba godine nikako ne može proći bez samog božićnog ugođaja u gradu pa će tako i ove godine biti Zagrebački Advent iako u nešto drugačijem ruhu; ispunjen koncertima, izložbama, božićnim vrtom, ali i gastro rapsodijom za svačije nepce.

Najljepše doba godine praktički je pred vratima, a jedno od bitnih pitanja je ono kako će izgledati Advent u Zagrebu ove godine uzevši u obzir da je prošlih godina bio neizostavna lokacija mnogih turista, kako onih iz Hrvatske, tako i onih iz inozemstva.

Dobra je vijest da će zagrebačkog Adventa svakako biti iako u nešto drugačijem izdanju, a jedna od atraktivnijih lokacija božićnog spektakla održat će se u parku Akademije likovnih umjetnosti (Ilica 85) s otvorenjem u subotu 27. studenog 2021. u 18 sati kao i koncertom grupe Nipplepeople u 20 sati gdje će trajati sve do zatvaranja festivala 1. siječnja 2022. godine, donosi Večernji list. Tradicionalno će sami Advent započeti paljenjem prve svijeće na Trgu bana Josipa Jelačića u 17 sati.

Vrt ispunjen božićnim ukrasima, besplatni koncerti kao i brojne izložbe, ali i opus različitih restorana i općenito gastro ponude bit će dio ovogodišnje najnovije otvorene lokacije u Zagrebu predodređene za božićni događaj, a naslov samog festivala nalazit će se pod imenom Akademija. Tako će posjetitelji imati priliku na pozornici čuti glazbenike kao što su; Kuku$, DJ Indy, Nipplepeople, Boris Štok, Drito iz Akademije, Sinke Fresh i mnoge druge, a jednako tako osim kulinarskih radionica, održat će se i dječji festival pod nazivom Eko Limach Fest.

Tradicionalne hrvatske igračke kao tematika Adventa


Unatoč činjenici da znamenito klizalište ove godine neće biti postavljeno na Trgu kralja Tomislava i iako neće biti kućica na Zrinjevcu, sami program svejedno će biti raznolik i dinamičan. Općenita tematika cjelokupnog Adventa bit će tradicionalne hrvatske igračke, a poseban naglasak stavit će se na kulturna događanja, pa će tako izuzev koncerata unutar same Akademije, na samom Adventu biti održano čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata. Pritom će se održati i projekt Advent Run, Advent u Vidri, predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu kao i Gavelline predstave u tunelu Grič. Projekt Svjetlost Adventa događati će se i ove godine diljem Gornjeg grada koji će ukrašavati prozore u suradnji s odabranim institucijama.

Nikako ne treba izostaviti i niz umjetničkih skulptura koje će biti postavljene u samom parku Akademije uključujući i one Meštrovićeve, a sami festival primordijalno je zamišljen kao božićna bajka ispunjena ukrašenim drvećem kao i ešalonom kupola ispunjenih kristalnim lusterima koje se na samom vjetru njišu i zrcale. Također će se na samom festivalu nalaziti i posebna kupola ispunjena radovima studenata ALU-a koje će posjetitelji imati priliku i kupiti.

Dodatne informacije o samom festivalu poput rasporeda koncerata kao i ostalih zanimljivosti moguće je pronaći na službenom Instagram profilu Akademije te njihovoj Facebook stranici.
FOTO: UNSPLASH