LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Danas imamo 94 novih slučajeva, priveden je vlasnik teretane

Donosimo najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj iznesene na konferenciji za medije održanoj 1. veljače 2021.

Donosimo najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj iznesene na konferenciji za medije održanoj 1. veljače 2021.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na današnjoj je konferenciji za medije iznio najnovije podatke o koronavirusu prema kojima imamo 94 nova slučaja zaraze koronavirusom u protekla 24 sata. Aktivan je 2251 slučaj.

U bolnicama je trenutno 1288 ljudi, od toga je na respiratoru 98 pacijenata. Od jučer se oporavilo 439 ljudi, što znači da je ukupni broj oporavljenih od 25. veljače prošle godine do danas 232 520. Preminulo je 27 zaraženih, tj. njih 5054 od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. Do danas je ukupno testirano 1 193 006 ljudi, od toga 1881 osoba u posljednja 24 sata, a u samoizolaciji su trenutno 14 303 osobe.

Iako se brojke poboljšavaju, ministar zdravstva Vili Beroš napominje da i dalje trebamo biti oprezni:
– Silazna krivulja broja novozaraženih, hospitaliziranih i onih na respiratoru se nastavlja. Nakon dugo vremena, točnije od 2. studenog, ovo  je prvi put da smo ispod 100 bolesnika na respiratoru. Ovako niski brojevi su bili u rujnu. I dalje situacija tjera na oprez. Pozitivni trendovi su i više nego dobri, ali moraju biti kontinuirani, zato je oprez potreban. – rekao je Beroš.


Stožer nije previše komentirao današnje otvaranje teretane u Zagrebu, ministar Božinović rekao je da se taj slučaj treba prepustiti institucijama. Podsjećamo, riječ je o otvaranju teretane na Trešnjevci čiji je vlasnik Andrej Klarić, koji je naknadno priveden.
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT