LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KONFERENCIJA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

Danas imamo 15 novozaraženih; uskoro bi se mogla otvoriti kina i kazališta

U protekla 24 sata zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a kina i kazališta vjerojatno će biti otvorena 18. svibnja.

U protekla 24 sata zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a kina i kazališta vjerojatno će biti otvorena 18. svibnja.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, održanoj 9. svibnja, ministar zdravstva Vili Beroš iznio je najnovije podatke o koronavirusu. U protekla 24 sata zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze.

Samo je jedan smrtni slučaj, koji se dogodio u KBC Osijek, a riječ je o čovjeku koji je 50. godište, dok je na respiratoru 13 osoba. Otpuštenih iz bolnice je 668, a ukupno je oporavljenih 1726.

Danas će se donijeti još dvije odluke – uvodi se zabrana napuštanja mjesta stalnog prebivališta i boravišta onima koji žive na otoku Braču. Druga odluka odnosi se na hrvatske državljane kojima će biti dozvoljen odlazak u inozemstvo i dolazak iz inozemstva.
– Razgovarali smo s Ministarstvom kulture, izradili smo preporuke za sektor kulture i umjetnosti, a vezani su za održavanje kulturnih manifestacija. – rekao je Božinović.
Dodao je da će upute biti propisane za koncerte, ali i za snimanje filmova i glazbenog sadržaja.
– Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina, kazališta i koncerti vjerojatno od 18.svibnja. U ponedjeljak će moći raditi i kladionice. – kazao je Božinović.
FOTO: PIXABAY