LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podizanje svijesti o darivanju krvi

Crveni križ u Rijeci uvodi semafor krvnih zaliha

U tijeku je nova akcija Crvenog križa u Rijeci s ciljem podizanja razine svijesti o darivanju krvi.

U tijeku je nova akcija Crvenog križa u Rijeci s ciljem podizanja razine svijesti o darivanju krvi.

Riječki je Crveni križ ovih dana proveo kampanju o podizanju svijesti o darivanju krvi. Ove je godine u riječkom KBC-u nekoliko puta vladala nestašica kapi koje život znače. Organizirano je puno hitnih intervencija i oglašavanja kako bi se donatori odazvali prijeko potrebnim akcijama. U svrhu kontinuiranosti davanja krvi, Crveni je križ odlučio krenuti još jedan korak naprijed. Kako prenosi portal Primorsko-goranske županije, Crveni križ u funkciju stavlja semafor krvnih zaliha koji će prikazivati stanje zaliha krvi u KBC-u Rijeka:

– Smisao ovog semafora je razvijanje svijesti o potrebi jer svi mi možemo postati primatelji krvi. Kada bi svaki čovjek bar jednom u životu dao krv, ne bi bilo nestašica krvi, – naglasila je Snježana Buneta Skorup, voditeljica Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka. 

Semafor možete pogledati na internetskim stranicama Kliničkog bolničkog centra i Crvenog križa. Na stranicama KBC-a, navode da, ako primijetite da su trenutne količine vaše krvne grupe ispod oznake "premale zalihe", dođete darivati krv u KBC Rijeka – Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, svakim danom od 8:00 do 15:00, a srijedom od 8:00 do 19:00. Trenutno je najveća potražnja za krvnim grupama 0+ i B+, pa ako ste iz Rijeke ili se trenutno nalazite u Rijeci, svakako donirajte krv koja je prijeko potrebna.

PHOTO: KBC Rijeka

FOTO: WIKIPEDIA