LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Crveni križ podsjeća na tri načina kojima je moguće pomoći pogođenima potresom

Prenosimo upute Hrvatskog Crvenog križa za sve one koji mogu i žele pomoći osobama stradalima u potresu.

Prenosimo upute Hrvatskog Crvenog križa za sve one koji mogu i žele pomoći osobama stradalima u potresu.

Nakon potresa koji su zadesili Petrinju, Sisak, Glinu i brojna okolna mjesta Hrvatski Crveni križ izradio je detaljne upute za pomoć pogođenim građanima. Tri su načina kako se uključiti – volontiranjem, uplatom novčanih sredstava i donacijom materijalnih stvari. 

Volonterska pomoć

– Zbog brojnih upita, sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja kao i na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć. – navode iz Crvenog križa. 

Uplata novčanih sredstava

Organizacija poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima financijski da to učine uplatom na račun s podacima u nastavku:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Donacije materijalnih potrepština

– Pravne osobe se mogu javiti hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr. Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u gradskim društvima Crvenog križa. Građani se mogu obratiti u najbliže društvo hrvatskog Crvenog križa. Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na početnoj stranici. Zagrepčani donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom. – navode iz organizacije.

FOTO: HRVATSKI CRVENI KRIŽ