LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanja putopisaca u Šibeniku

Croatian Travel Festival 2014.

U organizaciji Hrvatskog kluba putnika poznati hrvatski putopisci održat će predavanja. Festival nudi i mnoštvo popratnih događanja edukativnoga karaktera.

U organizaciji Hrvatskog kluba putnika poznati hrvatski putopisci održat će predavanja. Festival nudi i mnoštvo popratnih događanja edukativnoga karaktera.

U Šibeniku se od 15. do 18. svibnja održava treće izdanje Croatian Travel Festivala. U organizaciji Hrvatskog kluba putnika, poznati hrvatski putopisci održat će predavanja. Zainteresirana publika moći će, kao i u prethodne dvije godine, čuti iskustva prikupljena na putovanjima diljem svijeta.

Na festivalu će svoje zanimljive putopisne priče ispričati: Goran Jović, Vedran Vidak, Rozeta Bogeljić, Goran Subašić – Veliki Gogo, Siniša Glogoški, Nenad Vlahović, Hrvoje Jurić, Mislav Mironović, Željan Rakela, Leo Lemešić, Uroš Krčadinac, Nikolina Dodig te otprije poznati gosti predavači – Jasen Boko i Boris Veličan. Prvi put ove godine na Festival stiže i Tomislav Perko, koji će promovirati svoj putopisni prvijenac – knjigu 1000 dana proljeća.

Osim predavanja festival nudi mnoštvo popratnih događanja edukativnog karaktera. Za dobru zabavu uz bogat glazbeni program zaslužan je klub Azimut.

Posjetitelji će na predavanju Ive Soldo saznati kakva ih iskustva čekaju ako odluče studirati u inozemstvu, a moći će sudjelovati i na radionici fotografije ili na radionici volontiranja koju će održati volonteri Kolajne ljubavi.

Već tradicionalno, Festival ima i humanitarnu notu koja se provodi kroz projekt Involve me and I’ll understand.  Za simboličan iznos moći će se kupiti jedna od izloženih putopisnih fotografija i na taj način pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom vodiča Mihovil organizirat će se i besplatno razgledavanje povijesnog dijela Šibenika.

Posebnost je ovogodišnjeg izdanja Festivala organizacija prve svečane dodjele Nagrade Dijana Klarić.

Za nagradu u spomen na mladu šibensku putnicu, organiziran je i natječaj na koji se prijavilo više od 150 kandidata u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja fotografija, najbolji video, najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine Nagrada će se dodijeliti 17. svibnja u HNK Šibenik.

Generalni pokrovitelji festivala su Turistička zajednica Grada Šibenika i STA Zagreb – Student Travel Agency.

Više informacija i raspored svih događanja možete pronaći na službenoj stranici te na Facebooku.

FOTO: HRVATSKI KLUB PUTNIKA