LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Šibenčani kao da se bude dva puta godišnje: ljeti, kada počinje Međunarodni dječji festival, i zimi, kada počinje advent. Nenormalne gužve, tisuće i tisuće nasmijanih lica koja su samo čekala jedan malo veći događaj u gradu koji će ih izvući iz toplih domova. A šta'š, takvi smo  kažu.

Šibenik je na blagdan Sv. Nikole u Perivoju Roberta Visianija upalio adventske svjećice. Počela je treća Adventura u čiju nas je predbožićnu atmosferu uveo poznati splitski bend TBF.

Šibenska Adventura već je prošle godine zaradila epitet jednog od najboljih predbožićnih programa u Hrvatskoj, a posebnost i čar možda ne leže u klasičnoj ponudi koju možemo naći i na drugim adventima u gradovima Hrvatske, već u činjenici što je jedini plastic-free sajam u Hrvatskoj, odnosno proizvodi koje kupite dolaze u razgradivoj ambalaži.

Što se tiče ponude, u perivoju Roberta Visianija ili u Đardinu, kako ga još od milja zovu, pod okićenim stablima i rasvjetom nalazi se dvadesetak drvenih kućica, pretežno ugositeljskih, ali i nekolicina na kojima možete pronaći raznorazne prigodne suvenire. Tako se, osim uvijek poželjnog kuhanog vina, fritula i, u posljednje vrijeme neizbježnih, kobasica, hot dogova, pa čak i kebaba, moglo naići na šibensko craft pivo – Mihovil te 1066, kao podsjetnik na godinu u kojoj je grad prvi put spomenut.

Osim uvodnog TBF-a, na šibenskoj Adventuri nastupat će još i Detour, Opća Opasnost, Elemental, a u novu će nas godinu uvesti Dubioza Kolektiv te će sve zaključiti Neno Belan i Fiumensi. Više o samom programu, događajima i nastupima možete provjeriti na Facebook stranici Adventa u Šibeniku.

Iako se Šibenik već godinama trudi dobiti status studentskog grada, možda je upravo Adventura prva mogla ponuditi promotivne cijene za studente, no ove godine to nismo dočekali. 

FOTO: ALEKSANDRA MATURA/STUDENTSKI.HR