LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovni programi

Coca-Cola uči mlade životnim i poslovnim vještinama

– Mlada osoba koja je tek završila fakultetsko obrazovanje i prvi se put susreće s tržištem rada vrlo teško uspijeva steći uvid u to koje vještine i znanja treba unapređivati. Coca-Cola HBC Hrvatska, kao istaknuti poslodavac, to je izvrsno prepoznala. – istaknula je Katarina Lehpamer.

– Mlada osoba koja je tek završila fakultetsko obrazovanje i prvi se put susreće s tržištem rada vrlo teško uspijeva steći uvid u to koje vještine i znanja treba unapređivati. Coca-Cola HBC Hrvatska, kao istaknuti poslodavac, to je izvrsno prepoznala. – istaknula je Katarina Lehpamer.

Nakon uspješno održanih radionica u Splitu, Zadru i Dubrovniku besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima prošloga se tjedna ponovno vratio u Zagreb. Radionice, koje omogućuju nezaposlenim mladima usvajanje životnih i poslovnih vještina potrebnih za ulazak na tržište rada, u glavnome su hrvatskom gradu održane od 23. do 25. svibnja četvrti put.

U prostorima Visokoga učilišta Algebra mladim su Zagrepčanima uručene potvrde o uspješnome završetku programa koje su u prošlogodišnjemu ciklusu radionica pomogle čak 30% mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Svoju je potvrdu dobila i polaznica Katarina Lehpamer koja nije skrivala zadovoljstvo:

– Sadržaj radionica jako ugodno me iznenadio. Mišljenja sam kako danas znanja nisu nedostupna, štoviše vrlo se kratkom pretragom mogu pronaći mnoga mrežna predavanja ili seminari. Međutim, mlada osoba koja je tek završila fakultetsko obrazovanje i prvi se put susreće s tržištem rada vrlo teško uspijeva steći uvid u to koje vještine i znanja treba unapređivati. Coca-Cola HBC Hrvatska, kao istaknuti poslodavac, to je izvrsno prepoznala i ponudila nama mladima program koji nas vrlo ciljano i konkretno priprema za prve korake prema zaposlenju. Preporučila bih ovaj program svakoj nezaposlenoj mladoj osobi koja je spremna izdvojiti vrijeme za unapređenje svojih vještina.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima su ih prenosile Ana Frlan Bajer i Tanja Prekodravac, stručnjakinje Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači dr. sc. Andrej Grubišić,  dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf i Romeo Jerčić.

Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a s namjerom da se što većemu broju mladih omogući dodatno obrazovanje, program Coca-Colina podrška mladima ove će godine obuhvatiti ukupno 1000 polaznika i održati se u gradovima diljem Hrvatske. Životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio.

Nakon Zagreba program će se održati od 13. do 15. lipnja u Varaždinu. Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice na mrežnoj stranici projekta.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI