LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održali tiskovnu konferenciju

Članovi FM SDP-a zahtijevaju da se vozni red vlakova vrati na staro: „Studenti nemaju adekvatan prijevoz”

– Ono što tražimo su vlakovi na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Bjelovar koji bi u Križevce iz Bjelovara dolazili oko 11.30 te kretali za Bjelovar oko 11:45 te vlak na relaciji Bjelovar – Križevci koji bi iz Bjelovara kretao oko 19.30 sati, a u Križevce došao oko 20.10. – ističu.

– Ono što tražimo su vlakovi na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Bjelovar koji bi u Križevce iz Bjelovara dolazili oko 11.30 te kretali za Bjelovar oko 11:45 te vlak na relaciji Bjelovar – Križevci koji bi iz Bjelovara kretao oko 19.30 sati, a u Križevce došao oko 20.10. – ističu.

Na problem željezničkih linija ukazali su tijekom vikenda na konferenciji za medije predstavnici Foruma mladih SDP-a Križevci, koprivničko-križevačkog te bjelovarsko-bilogorskog Foruma, piše ePodravina

Predsjednik FM SDP-a Križevci, Antonio Sirovec, kazao je uvodno kako HŽ Putnički prijevoz pod izlikom krize uzrokovanom covid-pandemijom ukida pojedine vlakove iz voznog reda, a zatim ih i trajno ukida, zbog čega trpe učenici i studenti koji putuju na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Bjelovar, koji tako nemaju adekvatan prijevoz do Križevaca ili Bjelovara na svoje školske i fakultetske obaveze u poslijepodnevnim satima. Zbog toga se moraju snalaziti i sami tražiti prijevoz

– Ono što tražimo su vlakovi na relaciji Križevci – Sveti Ivan Žabno – Bjelovar koji bi u Križevce iz Bjelovara dolazili oko 11.30 te kretali za Bjelovar oko 11:45 te vlak na relaciji Bjelovar – Križevci koji bi iz Bjelovara kretao oko 19.30 sati, a u Križevce došao oko 20.10. Po starom voznom redu je to tako bilo te su učenici i studenti imali adekvatan prijevoz. Sada, kako bi učenici i studenti mogli redovno izvršavati svoje obaveze, roditelji iz Križevaca voze djecu u Sveti Ivan Žabno kako bi stigli na vlak koji vozi iz Zagreba do Bjelovara preko nove pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno. Pohvaljujemo svaki napredak željezničke infrastrukture, ali to ne znači da teret dijela putovanja moraju snositi pojedinci – kazao je Sirovec.

Naveli su i kako je Primorsko-goranska županija vratila vlak, iako u dva dijela, na relacijama Rijeka – Ogulin i Duga resa – Zagreb.

– Smatramo da Koprivničko-križevačka županija ne smije biti županija drugog reda te smatramo da smo zaslužili adekvatan prijevoz svih naših mladih koji gravitiraju kako prema Zagrebu tako i prema Bjelovaru – istaknuo je Sirovec, koji navodi primer Bjelovara i Virovitice čiji su gradonačelnici izborili ostanak potrebnih željezničkih linija.

Smatraju kako bi HŽ Putnički prijevoz trebao biti u službi građana i osluškivati njihove potrebe te na njih odgovoriti promjenom voznog reda, uvođenjem novih lokalnih vlakova i osigurati adekvatan broj mjesta u vlakovima gdje zna biti gužva zbog povećanog broja putnika.

FOTO: STUDENTSKI.HR