LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čakovečka IT predavanja i susreti

ČIPS vam omogućuje da zagrizete u nova IT znanja za uspješnu karijeru

Konferencija će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu, ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta te nužnim promjenama obrazovnog sustava.

Konferencija će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu, ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta te nužnim promjenama obrazovnog sustava.

Grad Čakovec organizira prva Čakovečka IT predavanja i susrete (ČIPS), konferenciju koja okuplja renomirane IT stručnjake i mlade inovatore s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih tvrtki. Konferencija će se održati 4. svibnja 2017. u Centru za kulturu Čakovec te će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu, ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava.

– Željeli smo mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere. Stoga smo pozvali najbolje ljude iz sektora i one koje su već počeli koristiti IT rješenja u poslu da svojim primjerom pokažu što je važno i kakvi se rezultati postižu kad se otvorimo promjenama i novim znanjima. ČIPS je nastao iz želje da se naš kraj još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da će posjetitelje zaintrigirati raznolike teme predavanja. – izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

S obzirom na to da je budućnost u neraskidivoj povezanosti tehnologije sa stvarnim životom, ČIPS je kao nit vodilju konferencije osmislio spoj omiljene grickalice i računalnih čipova, a ta analogija prožima čitav program. Tako organizatori pozivaju sve zainteresirane da zagrizu u nova znanja na nekom od interesantnih panela i da zagrabe punu šaku ideja iz razgovora s onima koji su se već odvažili za moderno poslovanje.

Prvo će se grickati uz predstavnike gradova budućnosti, Čakovec, Ludbreg i Rijeku, a kako se mogu transformirati pojasnit će stručnjaci iz inovativnog ICT brenda Setcor. Apetit za napredovanjem pobudit će vam Nanobitovo predavanje, dok će se poslijepodnevna panel rasprava baviti IT-om u turizmu. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje prezentirat će svoje projekte i model rada, a potom će predstavnici lokalnog Media-Softa predstaviti globalne uspjehe.

Očekuju se još neka važna imena hrvatske IT scene, jedan od kojih je Nenad Bakić, koji će za kraj govoriti o obrazovanju kakvo naša djeca zaslužuju. Konferenciju će moderirati Mia Biberović i Saša Cvetojević, koji će se pobrinuti da vam ne promakne nijedna mrvica bitnog sadržaja.

 Saznajte više na službenojFacebook stranici ČIPS-a.

FOTO: ČIPS