LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj osobnih vještina

CINAZ organizira soft skills radionicu, sudjelovanje besplatno

– Ova radionica upravo želi potaknuti taj razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. – poručuju iz CINAZ-a.

– Ova radionica upravo želi potaknuti taj razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. – poručuju iz CINAZ-a.

Pitanja na koja ćete danas odgovarati kada konkurirate za neki posao sve su manje nalik onom koju ste školu završili, a sve su bliža sljedećima: volite li raditi u timu, kako se nosite sa stresom ili jeste li uspješni u komuniciranju s ljudima, kakvi ste u rješavanju konflikata. Danas poslodavci žele znati koliko ste jaki na području vještina koje se popularno zovu soft skills, odnosno meke vještine, jer ćete posjedujući ih biti učinkovitiji i kvalitetniji na poslu te postizati bolje rezultate. 

Iz tog razloga Udruga CINAZ u nekoliko termina organizira jednodnevnu besplatnu radionicu pod nazivom #Soft skills – Razvoj osobnih vještina. Održat će se u njezinim prostorijama, na zadarskoj adresi Andrije Medulića 2, a zakazana je za 5, 6, 10. i 12. prosinca, svaki put s početkom u 12 sati. Namijenjena je mladima između 15 i 29 godina.

– Ova radionica upravo želi potaknuti taj razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. Preciznije, primjenom različitih tehnika sudionici radionice će se obučiti na koji način vrednovati sebe, svoje prednosti i nedostatke u kontekstu tržišta rada, ali i općenito. – poručuju iz CINAZ-a.

U radu na primjerima, sudionicima će se demonstrirati kako predstaviti sebe poslodavcu na adekvatan način. Ukazat će im se na važnost ovladavanja verbalnim i neverbalnim aspektima komunikacije pri zapošljavanju, ali i općenito u životu. Također dobit će smjernice za poboljšavanje komunikacijskih vještina te će saznati kako ih adekvatno koristiti u svrhu samoprezentacije. Na koncu, sudionicima će se ukazati na načine prepoznavanja i traženja poslovnih prilika koje su u skladu s njihovim osobinama i kompetencijama. Fokus će se pritom staviti na razvoj vještina (samo)prezentacije, a za čije je adekvatno korištenje potrebno ovladati i vještinama komuniciranja, emocionalne regulacije i emocionalne inteligencije općenito, organizacijskim vještinama te motivacije.

Prijave za sudjelovanje moguće su najkasnije dan prije održavanja radionice. Zaprimaju se na e-mail adresi udrugacinaz@gmail.com i na broju 095 856 0454.

Edukacija #Soft skills – Razvoj osobnih vještina dio je ciklusa edukacija na temu Razvoj osobnih i poslovnih vještina koji je započeo 15. listopada 2018. godine, a koji se provodi u sklopu projekta VR Laboratorij za mlade. 

FOTO: PIXABAY