LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odustali od povjerenstva

Četvero od petero profesora ne želi provjeravati Mihanovićev doktorat

Pred osječkim je sveučilištom da odabere nove članove povjerenstva za provjeru doktorskog rada kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića.

Pred osječkim je sveučilištom da odabere nove članove povjerenstva za provjeru doktorskog rada kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića.

Nakon što su prošli tjedan na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera odabrani članovi povjerenstva za provjeru doktorskog rada Vice Mihanovića, kandidata za gradonačelnika Splita, čini se da je pred njima ponovno taj isti zadatak. Treba ih odabrati četvero jer je toliko profesora odbilo sudjelovati u radu istoga, piše Index.hr.
Vezano: Profesor s EFZG-a na Facebooku poručio da neće sudjelovati u provjeri Mihanovićeva doktorata
Povjerenstvo su ranije napustili Mislav Ante Omazić i Marinko Jurčević. Sada su isto učinile profesorice Jadranka Deže i Ljubica Ranogajec, pa je u povjerenstvu ostala samo profesorica Ivana Šandrk Nukić s Građevinskog i arhitektonskog fakulteta. 

Prema onome što su sa Sveučilišta rekli za Index.hr, neki su se članovi povukli iz povjerenstva zbog medijskog pritiska na njih i članove njihovih obitelji:
– Slijedom navedenoga, Senat će na sljedećoj sjednici imenovati nove članove Povjerenstva, koje će postupati u rokovima utvrđenim općim aktima Sveučilišta. Nemamo drugih informacija o kojima bismo trebali obavijestiti javnost.
Prisjetimo se, cijeli skandal počeo je zbog toga što je portal Index.hr objavio kako je otkrio da je 18,3% Mihanovićevog doktorata plagirano prema PlagScanu, iako on to negira. Nakon što povjerenstvo bude sastavljeno, trebalo bi imati 60 dana da utvrdi radi li se o plagijatu.
FOTO: FACEBOOK/VICE MIHANOVIĆ