LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obnova od potresa nije ni započela

Četiri godine im se obećaje škola, četiri godine ova djeca nastavu pohađaju u vatrogasnom domu!

Roditelji su izrazili zabrinutost zbog uvjeta u kojima njihova djeca moraju učiti, ističući kako očekuju uvjete dostojne metropole poput Zagreba.

Roditelji su izrazili zabrinutost zbog uvjeta u kojima njihova djeca moraju učiti, ističući kako očekuju uvjete dostojne metropole poput Zagreba.

Četvrtu godinu zaredom djeca iz Donjeg Dragonošca pohađaju nastavu u prostorijama vatrogasnog doma, iako su im ranije obećali izgradnju nove škole. Unatoč tome što je obnova škole najavljena nakon potresa, do danas nije započela, a iz Grada Zagreba navode da još uvijek nemaju svu potrebnu dokumentaciju niti građevinsku dozvolu. 

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Luke Korlaeta, izgradnja škole sada je uvrštena u proračun za 2025. godinu, no roditelji i učenici skeptični su prema novim obećanjima, navodi Dnevnik.hr.

U ovoj se općini isplaćuje novčana pomoć od 45, odnosno 55 eura učenicima za nabavku radnih bilježnica


 

Vatrogasni dom koriste lovački i folklorni savez, ali i mjesni odbor


Djeca koja pohađaju tu školu suočavaju se s nizom izazova. Prostorije vatrogasnog doma, koje su istovremeno i lovački, folklorni savez te mjesni odbor, daleko su od pedagoških standarda. Učenici nemaju školsko dvorište, umjesto toga koriste parkiralište, a ne postoji niti blagovaonica niti školsko zvono

Vozač autobusa uhvaćen pod utjecajem alkohola u Rijeci, trebao je prevoziti djecu na izlet


Roditelji su izrazili zabrinutost zbog uvjeta u kojima njihova djeca moraju učiti, ističući kako očekuju uvjete dostojne metropole poput Zagreba. Marko Malović, jedan od roditelja, koji se u Zagreb doselio nakon potresa u Petrinji, izrazio je razočaranje situacijom, naglašavajući kako njegova djeca zaslužuju iste uvjete kao i ostala djeca u gradu.

U međuvremenu, prostorije vatrogasnog doma koriste se i za druge aktivnosti, što dodatno otežava uvjete za održavanje nastave. Djeca su često ometana aktivnostima vatrogasaca, što im, prema riječima predsjednika DVD-a Stjepana Cerovskog, često postaje zanimljivije od same nastave.

Zbog propusta u ocjenjivanju učenica još ne zna hoće li ponavljati razred, a za tjedan dana počinje škola?



Činjenica da će cijela generacija učenika od prvog do četvrtog razreda završiti školovanje u prostorijama vatrogasnog doma, bez iskustva pohađanja redovne škole, dodatno potiče zabrinutost roditelja i lokalne zajednice.
IZVOR: DNEVNIK.HR
FOTO: DVD DONJI DRAGONOŽEC