LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti

CERM-ov projekt MLADI ZA MLADE ušao u treću godinu provedbe

Druga godina provedbe projekta MLADI ZA MLADE - jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti traje od 1. lipnja 2022. do 31. svibnja 2023. godine, a nositelj projekta je udruga Centar za razvoj mladih - CERM.

Druga godina provedbe projekta MLADI ZA MLADE - jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti traje od 1. lipnja 2022. do 31. svibnja 2023. godine, a nositelj projekta je udruga Centar za razvoj mladih - CERM.

Udruga Centar za razvoj mladih započela je s provedbom aktivnosti za drugu godinu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a ukupno trajanje programa razvoja i širenja mreže socijalnih usluga obuhvaća razdoblje od 2020. do 2023. godine.

Osim Centra za razvoj mladih, partneri na projektu su udruge Ženska soba - Centar za seksualna prava, Institut za stručno usavršavanje mladih, Udruga mladih Futurum Montis te Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Sisak, a projekt se i u trećoj godini provodi u Zagrebu, Sisku i općini Ravna Gora.

U svim trima godinama provodi se aktivnost „Jačanje kapaciteta za zapošljavanje“ (radionice pisanja životopisa i motivacijskog pisma, radionice komunikacijskih i prezentacijskih vještina, radionice društvenog poduzetništva i speed dating s poslodavcima), aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (filmske i kviz večeri) te aktivnosti „Priprema za samostalan život“ (radionice o osnovama domaćinstva i predavanja o mogućnostima koje organizacije civilnog društva nude mladima). 

K tome, u trećoj godini provedbe za korisnike će se organizirati i tečaj stranog jezika kako bi dodatno ojačali kompetencije za zapošljavanje. Predviđena je i izrada e-brošure s rezimeom projektnih zaključaka i s popisanim mogućnostima koje mladi u nepovoljnom položaju u Hrvatskoj u tom trenutku imaju.

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak, te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: CERM