LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volontiranjem do posla

Centar za razvoj mladih pokrenuo Volonterski centar!

Kroz CERM-ov Volonterski centar mladi dobivaju priliku za volontiranje uz vodstvo mentora na različitim pozicijama, a pritom stječu znanja i vještine koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovnim programima. Za dugotrajni angažman dodjeljuje im se Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Kroz CERM-ov Volonterski centar mladi dobivaju priliku za volontiranje uz vodstvo mentora na različitim pozicijama, a pritom stječu znanja i vještine koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovnim programima. Za dugotrajni angažman dodjeljuje im se Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Udruga Centar za razvoj mladih tijekom 2020. godine provodi projekt JOB4ME – volontiranjem do posla u partnerstvu s Općinom Dubrava, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njegovu je sklopu pokrenula i svoj Volonterski centar.

Kroz Volonterski centar zainteresirani mladi dobivaju priliku za volontiranje uz vodstvo mentora, a pritom stječu znanja i vještine koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovnim programima. Volonterski angažman, uz koji ostvaruju konkretne reference za upis u životopis i za traženje posla u području interesa rada, moguć je na nekoliko pozicija: novinara ili lektora na portalu Studentski.hr ili pak suradnika u marketingu, odnosima s javnošću, ljudskim resursima, web-administraciji i multimediji i dizajnu na projektima Udruge kao što su Maraton karijera, studentsko natjecanje Pokretač,  Čitaj, pitaj i drugi.

Uz priliku za primjenu znanja u različitim djelatnostima, ovisno o njihovim preferencijama, volontere kao i druge zainteresirane mlade očekuju besplatni setovi specifičnih stručnih radionica (novinarska, lektorska, CM, marketinška, radionica grafičkog dizajna, PR-a te radionica rada u WordPressu i CMS sučelju) te edukacija za zapošljavanje (pisanje životopisa i motivacijskog pisma te priprema za razgovor za posao).

JOB4ME, Volonterski centar, kao i cjelokupno djelovanje CERM-a ukazuju na važnost volonterstva te zorno dočaravaju benefite koje takva vrsta angažmana ostavlja kako na osobni i profesionalni razvoj pojedinca tako i na zajednicu u cjelini.

CERM je od osnutka 2012. godine u svoj rad uključivao volontere – studente i mlade – a do danas ih je kroz njegove volonterske programe prošlo više od 550 te ih se većina po odlasku iz Udruge zahvaljujući stečenim kompetencijama na koncu uspješno i zaposlila. Međutim, kroz Volonterski centar taj tip angažmana podiže se na još jednu višu razinu. Valja naglasiti i da svatko od uključenih mladih za svoj dugotrajni angažman na zahtjev dobiva Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje – dokument kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje, opisuju aktivnosti kao i podaci o naučenom.


Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: CERM