LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za studente i mlade

Centar za mlade grada Zagreba nudi široki spektar besplatnog sadržaja i u svibnju

Centar za mlade grada Zagreba i ovoga je svibnja pripremio brojne radionice i zanimljive događaje na kojima će korisnici i polaznici imati priliku steći brojne poželjne vještine, ali i naučiti ponešto na predavanjima različitih tematika.

Centar za mlade grada Zagreba i ovoga je svibnja pripremio brojne radionice i zanimljive događaje na kojima će korisnici i polaznici imati priliku steći brojne poželjne vještine, ali i naučiti ponešto na predavanjima različitih tematika.

Na gotovo svim društvenim platformama nerijetko je moguće naletjeti na kritike koje ukazuju na to da mladima fali edukativni, specijalizirani i korisni sadržaj izvan okvira predviđenog obrazovanjem koji će im pomoći u izgradnji karijere, ali i u izgradnji njih kao osoba. Međutim, da ne mora uvijek sve biti tako negativno, uspješno je dokazao projekt Centar za mlade grada Zagreba koji već više od godinu dana djeluje u sklopu Udruge Zamisli. Navedena Udruga brojnim je korisnicima do sada omogućila različite tečajeve, radionice i vježbe za poboljšavanje komunikacijskih, kreativnih, financijskih i ostalih sposobnosti.

Sukladno tome, Centar za mlade grada Zagreba i ovog je svibnja za mlade između 15 i 29 godina pripremio niz besplatnih zanimljivih radionica i predavanja, a osim sudjelovanja u takvim aktivnostima, u prostore Centra, na adresi Gajeva 2, moguće je doći i bez prethodne najave te ondje provoditi slobodno vrijeme, učiti, družiti se, igrati društvene igre itd. U nastavku donosimo neke od predstojećih radionica rezerviranih za svibanj, a više o cjelokupnom programu doznajte na poveznici.

Mind the Mind – radionica mentalnog zdravlja

Iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, 13. svibnja u 18 sati, u Centar za mlade grada Zagreba dolazi studentica psihologije, Karla Richter, kako bi polaznicima radionice pomogla osvijestiti važnost mentalnog zdravlja. 

FOTO: Centar za mlade grada Zagreba

Korak prema sebi na kreativan način – radionica iskorištavanja potencijala

Ova je radionica izvrsna prilika za sve koji žele napraviti korak prema sebi, utvrditi gdje su, što ih muči i koje su njihove neispunjene potrebe te pokušati pronaći rješenja za navedeno. Osim toga, 15. svibnja u 12 sati, polaznici radionice pomoću asocijativnih karata moći će putovati svijetom mašte i fantazije te razraditi svoju kreativnost, komunikaciju, ekspresiju, samosvjesnost, samoistraživanje, samoispitivanje, rast i razvoj. Voditeljica radionice jest Vlatka Žlender, edukantica geštalt psihoterapijskog pravca i NLP-a.

FOTO: Centar za mlade grada Zagreba

Outward Bound Croatia: Izložba fotografija

Otvorenje izložbe fotografija brodogradnje, koje su nastale na mjestu začetka tradicije brodogradnje, Braču, posjetitelji Centra imat će priliku pogledati od otvorenja izložbe, 17. svibnja u 18 sati, pa sve do kraja svibnja unutar radnog vremena Centra. Autorica fotografija, Lubomira Veselovska, suradnica je neprofitne organizacije Outward u Hrvatskoj.

FOTO: Centar za mlade grada Zagreba

Od ideje do poduzetništva – radionica pokretanja vlastitog posla

Polaznici ove zanimljive radionice bit će u prilici osmisliti poduzetničku ideju koja im može biti osnova za pokretanje vlastitoga posla. Osim toga, tijekom interaktivne i praktične radionice korisnici će naučiti osnovna znanja i vještine koje su bitne za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Radionica će se odvijati 20. svibnja u 16 sati u Centru i to pod palicom Marie Tomić, dipl. psihologinje i dipl. soc. radnice. 

FOTO: Centar za mlade grada Zagreba

Mladi i različiti: Zajedno protiv diskriminacije i ksenofobije 

Sudionici okruglog stola o diskriminaciji i ksenofobiji saznat će kako se boriti protiv različitih oblika diskriminacije te kako promovirati toleranciju i različitost. Točnije, sudionici će nakon rasprave biti podijeljeni u timove gdje će raspravljati na koje se načine mladi mogu povezati s ostalim akterima u zajednici te kako zajedno mogu educirati vršnjake o različitostima. Moderatorica okruglog stola, koji će se održati 30. svibnja, jest Iva Zelić, voditeljica programa za mlade u Udruzi Amazonas

FOTO: Centar za mlade grada Zagreba

FOTO: PIXABAY