LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacije za mlade

Centar za mlade grada Zagreba nudi široki spektar besplatnih aktivnosti na početku novog desetljeća

Razne radionice, predavanja i edukacije obilježit će rad Centra za mlade ovoga siječnja. Donosimo vam izbor koji je kreiran posebno za razvoj mladih od 15 do 29 godina te stjecanju potrebnih vještina.

Razne radionice, predavanja i edukacije obilježit će rad Centra za mlade ovoga siječnja. Donosimo vam izbor koji je kreiran posebno za razvoj mladih od 15 do 29 godina te stjecanju potrebnih vještina.

Projekt udruge Zamisli Centar za mlade grada Zagreba teži kreiranju mjesta koje će sadržavati široku lepezu sadržaja za mlade. CMZ mjesto je gdje mladi mogu doći s ciljem pohađanja određene radionice ili edukacije, a prostor koji se nalazi u Gajevoj 2 dostupan je svakoga dana – nije potrebna nikakva najava, slobodno možete navratiti kada želite. Tijekom siječnja program je bogat radionicama i edukacijama, a mi vam donosimo pregled tih aktivnosti kako bismo ovu godinu započeli što kvalitetnije. 

Prva edukacija naziva Edukator ID razvoj karijere – kako ostvariti svoj potencijal održat će se 9. siječnja od 10 do 13 sati. Riječ je o edukativnoj radionici koja mladima omogućava upoznavanje vlastitih potencijala kako bi ga znali iskoristiti za razvoj na poslovnom ili privatnom planu. Ako vam navedeni termin ne odgovara radionica će se održati u još jednom terminu u siječnju, i to 23. siječnja od 17:30 do 20:30. Dođite i upoznajte svoj potencijal jer ga možete razviti tek nakon što ga upoznate. 

Za sve entuzijaste i buduće planinare kojima je novogodišnja odluka biti više u prirodi održat će se Planinarska školica za mlade 11. siječnja od 16:30 do 18:30. Polaznici će steći osnovna znanja potrebna za kretanje i boravak u planinama, ali i u prirodi općenito.

Iznimno aktualna tema obuhvaćena je na radionici o bullyingu koja će se održati 12. siječnja od 17 do 19 sati. Svrha je i cilj ove edukacije pokušaj pružanja odgovora na pitanje kako, zašto i gdje se ovakav tip nasilja događa, ali i kako ga potencijalno izbjeći ili spriječiti.

Svakog utorka, počevši od 14. siječnja, pa sve do kraja ožujka organizira se – potpuno besplatno – konverzacijski tečaj engleskog jezika od 16:00 do 17:30. Udruga Amazonas pomoćnik je za uspješno provođenje ovog tečaja, a cilj je usavršavanje znanja u neformalnom okruženju uz vršnjačko učenje. Tečaj je namijenjen mladima s bazičnim znanjem jezika, koji ga rijetko koriste pa ga polako zaboravljaju, mladima koji imaju strah od pričanja te mladima kojima skupi tečajevi nisu financijski dostižni. 


Vezano: U tijeku prijave za besplatni tečaj konverzacijskog engleskog


Djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje informirat će zainteresirane polaznike o Mjerama aktivne politike za zapošljavanje i prilikama za zapošljavanje Od mjere do karijere. Radionica Usluge Zavoda i mogućnosti zapošljavanja kroz mjere aktivne politike zapošljavanja održat će se 15. siječnja od 13:30 do 15:30. 

Ako je kuhanje vaša strast ili se želite okušati u pečenju kiflica 16. siječnja održat će se radionica naziva Tips&Tricks: Kiflice za početnike i beskućnike od 16.30 do 21.30. Nakon što se kiflice uspješno ispeku, bit će podijeljene beskućnicima. 

Izbor fakulteta vrlo je važna odluka u životu, čega su svjesni i u Centru za mlade, stoga su odlučili organizirati predavanje na temu Hej, kako je na faksu koje će se održati 23. siječnja od 16:00 do 17:30. Na prvom će se predavanju razgovarati sa studenticama/ima anglistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, rehabilitacije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta. Aktivnost je namijenjena svim srednjoškolcima i studentima koji smatraju kako su upisali pogrešan fakultet te je došlo vrijeme da iz prve ruke saznaju detalje o potencijalnom novom fakultetu. 

Spanish language cafe naziv je konverzacijske radionice španjolskog jezika koja će se održati 30. siječnja od 12 do 14 sati, a njezin je cilj usavršiti znanje jezika ili osvježiti znanje jer ga niste imali prilike koristiti. 

Pregledu svih sadržaja Centra možete pristupiti na poveznici

FOTO: PIXABAY