LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ponovno nezadovoljstvo

Čelnik sindikata Preporod najavio prosvjed zbog teškog stanja u školstvu

Članovi sindikata Preporod nezadovoljni su neaktivnošću Ministarstva po pitanju angažiranja oko problema koje ističu nastavnici i učitelji, zbog čega je za sutra najavljen prosvjed.

Članovi sindikata Preporod nezadovoljni su neaktivnošću Ministarstva po pitanju angažiranja oko problema koje ističu nastavnici i učitelji, zbog čega je za sutra najavljen prosvjed.

Čelnik sindikata Preporod Željko Stipić gostovao je u emisiji Novi dan, gdje je govorio o stanju u školstvu. Dotaknuo se prosvjeda sindikata koji je najavljen za sutra.
– S jučerašnjim danom oko 700 učitelja i nastavnika je u izolaciji, a malo manje od 600 ih je zaraženo. Sve se to reflektira na one koji još rade – od onih koji su u školama traži se da rade još više. – rekao je Stipić za N1.
Na prosvjedu će se boriti u znaku broja četiri: četiri ključna problema, četiri govornice, sa željom da o problemu diskutiraju s prosvjetnim vlastima s obzirom na to da odgovore od Ministarstva na svoje upite do sada nisu dobivali.

Od problema ističu rad nastavnika prijepodne u školi, a poslijepodne online, zatim slanje nastavnika u samoizolaciju uz rezanje plaće na otprilike dvije trećine. Treći je problem refundacija osobnih troškova jer nastavnici koriste svoja računala, sami plaćaju internet kada rade od kuće itd. Četvrti je problem zapošljavanje spremačica:
– Škole bi mogle biti zatvorene jer nećemo imati spremačica. Postojeće osoblje radi sve više i više. Ministarstvo na kapaljku daje dopuštenja za nova zapošljavanja. Sutra želimo poslati poruku da se prosvjetne vlasti moraju pokrenuti. – naveo je Stipić za N1.
Prosvjedom je cilj poslati nekoliko poruka, počevši od opaske Ministarstvu da ozbiljno shvati situaciju pa do toga da upute poruku roditeljima i uvjere ih da mogu imati povjerenja u učitelje i nastavnike.
FOTO: UNSPLASH