LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odnosi s javnošću

„Ćaća se vrača” i „Di su pare” doveli autore do završnice „Komunikatora” 2018. godine

– U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. – rekla je Maja Gradišar Perotić.

– U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. – rekla je Maja Gradišar Perotić.

Autori stranica Ćaća se vrača i Di su pare, u javnosti poznati pod imenom Dite Ćaćino, ulaze u završnicu izbora za Komunikatora 2018. godine. U toj su završnici uz njih ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemuniku pukovnik Davor Turković. Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću za nekoliko će dana objaviti i posljednjeg finalista. 

Svaki od finalista sjajan je komunikator. Iako su im osnovne značajke dobre komunikacije zajedničke, svatko ima svoj stil i komunicira drugačiji sadržaj. Dite Ćaćino za prestižno se priznanje bori odličnim smislom za humor.

– Dite Ćaćino u završnicu izbora za Komunikatora godine uvrstili smo prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku. U svakom se desetljeću istakne skupina autora koja kritički i satirički prati duh vremena, a čija komunikacija dopire do velikoga broja ljudi. U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. Skupina autora koja stoji iza tog imena kratke satirične rečenice kombinira s fotografijama i videosnimkama, a rezultat je mnogo više od zabave. Atraktivan vizualni sadržaj građane potiče na polemiku o politici, raznovrsnim društvenim temama, ali i zanimljivim aktualnim događajima. Ditetu Ćaćinom jasna je snaga društvenih mreža, a nakon blokade na Facebooku svoj su kreativan komunikacijski projekt nastavili na Instagramu. – rekla je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Kreativci iz Diteta Ćaćinog rekli su da im je drago što je žiri prepoznao njihov rad, no u svojem su stilu dodali da su ih svi odmah pitali hoće li od toga biti što para. O pokretanju stranica dvojica autora pod krinkama rekla su:

– Tako smo se zezali. To se zakotrljalo i nastalo je nešto ogromno što se zove Di su pare. –

Upitani o razvoju svoje komunikacije, istaknuli su:

– Najvažnije je da te maknu s Fejsa, onda kreću nominacije, nagrade... A možda bude i koja para. 

Nakon što objavi sve finaliste, žiri Grand PRixa birat će Komunikatora 2018. godine Paralelno će se baviti i njegovim antipodom – Antikomunikatorom 2018. godine

FOTO: PORSUS KOMUNIKACIJE