LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

Briga za tijelo tema je posljednjeg susreta mladih Splićana

Ususret ljetnim praznicima mladi Splićani raspravljat će o važnosti brige o vlastitom tijelu te granici između ukusnog i neukusnog.

Ususret ljetnim praznicima mladi Splićani raspravljat će o važnosti brige o vlastitom tijelu te granici između ukusnog i neukusnog.

Na kraju akademske godine studentima je na umu kako položiti ispite i kako ostaviti što manje (ili više?) predmeta za jesen. Drugi pak računaju na sezonski posao i to im je prilika za dobru zaradu, dok treći svakodnevno cipaju teretanu jer – #litoidemala!

– Ljeto nam se vratilo, ali što ako još nismo spremni? Ili nas možda uopće nije ni briga za ljeto? Budimo realni, nalazimo se u najluđem dalmatinskom gradu gdje nikog nije briga ni za što i sve je briga za sve, pa tako i za ljeto. Stoga krenimo odmah sa dramom: Kako smršavjeti? Kako se riješiti masnih naslaga? Koju teretanu upisati? Od kojeg kolača odustati? I da, samo vodu pijem! Ili pak: kako pojesti sve odjednom? Kako imati super kupaći kostim i zaboraviti na celulit? Kako reći svim slasticama: „Oo, da!" – pitaju se mladi Splićani.

Promatrajući ove dvije krajnosti čude se gdje je nestala zlatna sredina i gdje se skrila granica između ukusnog i neukusnog. Nisu na strani ni pretjerano pretilih ni ufilmanih bodybildera. Ni jedno ni drugo ne daje zadovoljavajući odgovor. Stoga ovim susretom žele poručiti kako je doista važno brinuti se za svoje tijelo.

O svemu tome i o onome koliko vrijedi izreka U zdravom tijelu zdrav duh, govorit će gost predavač, dobro poznati fra Ante Vučković, strah i trepet za dotičnu temu. Susret će svojim pjevanjem uveličati glazbeni sastav mladih Glorija iz župe Kman.

Ujedno će se na susretu promovirati prvi enigmatski časopis Hrvatskog Nadzemlja zvan Nadzemaljac. Križaljke, sudoku, osmosmjerke, priče o Hrvatskom Nadzemlju i mnoštvo drugih zanimljivosti, a sve na jednom mjestu. Časopis je besplatan, a tko želi može darivati dobrovoljni prilog u iznosu jedne pizzete „Kod Mate" (10kn).

Posljednji susret ove akademske godine održat će se u srijedu, 21. lipnja u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Susret organizira Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Dodatne informacije pronađite na Facebook događaju.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT