LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Adventske destinacije

Božićni duh s najvećom božićnom kuglicom stigao na Trsatsku gradinu

Kroz prosinac i siječanj trsatsku će Gradina obasjati jedinstveno osvjetljenje, na ulazu se nalazi božićna kuglica visine pet metara, a organizirano je i 13 programa u kojima će uživati svi uzrasti.

Kroz prosinac i siječanj trsatsku će Gradina obasjati jedinstveno osvjetljenje, na ulazu se nalazi božićna kuglica visine pet metara, a organizirano je i 13 programa u kojima će uživati svi uzrasti.

Od ove godine grad Rijeka ima novi adut kojime se nastoji približiti popularnim božićnim destinacijama – Advent na Gradini. U subotu, 9. prosinca, mnogobrojni posjetitelji nazočili su otvorenju ovoga događaja koji će do 7. siječnja 2018. godine obasjavati Trsatsku gradinu specifičnim svjetlosnim oplemenjivanjem, a najavljeni su i mnogi božićni sadržaji.

FOTO: Katarina Blažević

Više od 11 kilometara božićnih lampica rasprostire se po Gradini, a u trsatsku božićnu bajku posjetitelji ulaze kroz najveću božićnu kuglicu visine pet metara. Poznate znamenitosti obasjane su svjetlošću; trsatski zmaj upregnuo je kočiju, Rimska kula ogrnula je svjetlucavi plašt, a kameni zidovi obojani su tisućama lampica. Posjetitelji u ledenoj spilji i na adventskim kućicama mogu degustirati tradicionalne božićne delicije, a u Miru junaka postavljene su božićne jaslice s više od 300 elemenata izrađenih u Rimu.

FOTO: Facebook/Trsatska Gradina

– Željeli smo stvoriti pravo adventsko ozračje u kojemu će uživati svi naši posjetitelji. Vjerujemo da će posjetitelji i u programskom sadržaju pronaći nešto za sebe ili jednostavno prošetati raznim dijelovima Gradine pa u spilji pronaći adventske delicije, a u Miru Junaka jaslice sačinjene od 300 elemenata i posebno za ovu prigodu izrađene u Rimu. – riječi su Vedrana Babića, organizatora programa, koje stoje na službenoj stranici Adventa na gradini.

Osim lampica i božićnih delicija organizirano je i 13 različitih programa u kojima će uživati posjetitelji svih uzrasta. Dan nakon otvorenja, 10. prosinca, održat će se uprizorenje živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja, a najmlađe će posjetitelje tijekom prosinca oduševiti druženje s Djedom Mrazom, Božićna iluzija u izvedbi iluzionista Andreja Škedela, kao i dječji doček Nove godine Kroz prosinac i siječanj nastupit će Love Runners band, Klapa Luka, No Stress band, Magic cock rock band, Retro's Band, a za novogodišnji doček pobrinut će se Klapa Nevera i DJ Fisher.

Novost na riječkom adventu zasigurno će potaknuti mnoge Riječane na mali odmor u ovo blagdansko razdoblje i odlazak na predivnu destinaciju iznad Rijeke. 

FOTO: Katarina Blažević

FOTO: KATARINA BLAŽEVIĆ