LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Osijeku 2015.

Božićna bajka u osječkoj Tvrđi

Od 28. studenog 2015. do 1. siječnja 2016. u Osijeku će se drugu godinu za redom održati Advent u Osijeku, koji će svim Osječanima i gostima pružiti pravu božićnu bajku u srcu barokne Tvrđe.

Od 28. studenog 2015. do 1. siječnja 2016. u Osijeku će se drugu godinu za redom održati Advent u Osijeku, koji će svim Osječanima i gostima pružiti pravu božićnu bajku u srcu barokne Tvrđe.

I ove će godine od 28. studenog do 1. siječnja  u osječkoj Tvrđi oživjeti božićno selo u sklopu Adventa u Osijeku, a prigodna događanja u sklopu Adventa održat će se na različitim lokacijama u gradu.

Sve posjetitelje očekuje večer papirnatih lampiona za Dan grada, 2. prosinca, vinski festival, festival slastičarnica, nacionalni dani fiš-paprikaša, humanitarni sajam Sv. Nikole, Motomrazovi, veseli božićni tramvaj s vilenjacima, bogati program božićnih koncerata, bečki Novogodišnjeg koncerta u osječkom HNK i božićni sajmovi.

Najpopularniji događaj cijeloga Adventa, ako je suditi prema prošlogodišnjem interesu posjetitelja, svakako je Advent u Tvrđi, gdje će sve zainteresirane dočekati zabavni program, koncerti, sajam, raznolika ponuda hrane i pića, kao i dnevna iznenađenja za sve uzraste. Od ostalih većih događanja tu su WINE OS - Osijek Wine Fest koji će se održati 4. i 5. prosinca, od 14 do 22 sata, u prostorima Arheološkoga odjela Muzeja Slavonije, gdje će se  promovirati vina i delicije iz Hrvatskoga Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja; Sajam antikviteta koji se i tijekom godine održava svake prve subote u mjesecu pa tako i 5. prosinca, od 9 do 14 sati.

Od 18. do 24. prosinca na Trgu doktora Ante Starčevića održat će se Božićni sajam u Gornjem gradu, a u programu su koncerti, radionice za djecu i odrasle, sajam tradicijskih proizvoda, kolača, meda, drvenih igračaka, suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, domaćih sokova, rukotvorina i dječji program. 

Tijekom prosinca moguće je ostvariti popust od 40% na povratne autobusne karte na Arriva Express liniji Zagreb - Osijek. Karta je također i vaučer za popust od 10 do 20 % za noćenje u odabranim hotelima i pansionima u Osijeku, kao i za druge adventske sadržaje. Povratna karta vrijedi kao vaučer i na IC Bus liniji iz Njemačke i Slovenije (Stuttgart - München - Maribor - Osijek - Vukovar). 

– Za sreću je potrebno puno manje nego mislimo! Uz svoju obitelj, prijatelje, potpune neznance ili sami, na Adventu u Tvrđi osjetit ćete blagdansku toplinu i dobrodošlicu, pripadnost! Advent u Tvrđi božićno je selo koje svatko može prepoznati kao svoj dom. Zato pratite nas, dođite i uživajte u najljepšem mjesecu u godini! – poručuju organizatori.

Popis svih događaja dostupan je na mrežnim stranicama Turističke zajednice, a sve novosti vezane za Advent u Osijeku možete pratiti i preko  Facebooka

FOTO: TZ OSIJEK